Podem activa el seu cercle a Torredembarra i comença a treballar per la coalició amb Comuns

JORDI SALVAT – Torredembarra, 19/5/2022

Torredembarra va ser una de les poques poblacions de Catalunya on Podem i Comuns es van presentar per separat en les eleccions municipals de 2019. Cap de les dues candidatures va obtenir representació al ple municipal i no volen que torni a passar. Tot i això, fins ara només hi ha hagut una presa de contacte entre les dues formacions el febrer passat i la setmana vinent han de començar les reunions de treball per organitzar aquesta candidatura conjunta.

En les darreres setmanes s’estan reactivant els militants i simpatitzants de Podem i el portaveu del cercle, Luis Fernando Turrens, confia en què, com més a prop estiguin les eleccions, més persones s’integrin en el grup. Reconeix, però, que actualment només són mitja dotzena de persones les que estan treballant, després d’una certa inactivitat des dels darrers comicis, a causa de la marxa del municipi d’alguns membres i la mort de dos més.

Turrens explica que a nivell autonòmic, Podem i Comuns ja fa temps que treballen per anar en coalició a les properes municipals i que fa uns dies van signar un acord. Ara es tracta de traslladar-lo a nivell local. “Estem obligats a anar junts a les eleccions”, afirma el líder de Podem a Torredembarra, que admet també que “no es poden permetre que passi el mateix que fa quatre anys.” Turrens no ha volgut entrar en si demanaran que el cap de llista sigui de Podem. Recordem que el 2019 van obtenir 211 vots, per 201 de Torredembarra en Comú.

La llista, pel final

Per això, considera que no han de cometre els mateixos errors i deixar la confecció de la llista electoral pel final. El que faran primer junt amb els Comuns és definir bé els eixos del seu programa i mantenir contactes amb entitats i el teixit econòmic del municipi per presentar una candidatura que ocupi l’espectre polític a l’esquerra del PSC des d’una posició sobiranista però no independentista.

Com a punt a favor respecte a fa quatre anys, Turrens apunta que tenen és temps per treballar la coalició i llimar aspreses. Es mostra molt crític amb l’atomització de candidatures a l’esquerra radical fa quatre anys i confia que el 2023 no passi el mateix i puguin obtenir uns bons resultats.

Foto: Una imatge de la presentació de la candidatura de Podem a Torredembarra l’any 2019, amb Luis Fernando Turrens, el segon per l’esquerra. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This