Mor als 95 anys l’exregidor republicà de l’Ajuntament de Torredembarra Maurici Ruiz

REDACCIÓ – Torredembarra, 17/5/2022

Aquest dimarts, 17 de maig, ha mort als 95 anys Maurici Ruiz Uribarri, que va ser regidor de l’Ajuntament de Torredembarra per Esquerra Republicana de Catalunya entre els anys 2004 i 2007. Nascut a París l’any 1927, als tres anys va tornar a Barcelona, on va viure fins que es va jubilar als 60 anys i es va traslladar a Torredembarra, municipi on feia temps que estiuejava. Allí va tenir una destacada trajectòria associativa i també política.

Militant d’Esquerra Republicana, va ocupar el quart lloc de la candidatura del partit a Torredembarra en les eleccions municipals de 2003. Els republicans van obtenir tres regidors, però la renúncia del cap de llista, Josep Bargalló, en ser nomenat conseller d’Educació del primer govern tripartit, va permetre a Ruiz convertir-se en regidor, primer a l’oposició i, a partir de l’octubre de 2004, després de la moció de censura contra el convergent Miquel Àngel Lecha, va formar part del govern liderat pel socialista Manuel Jiménez. Va assumir la cartera de Turisme i va ser un dels regidors de més edat del país, però demostrant un gran dinamisme.

Maurici Ruiz també va ser president de la Unió Deportiva Torredembarra la segona meitat dels anys noranta, un període que es va caracteritzar pel creixement del nombre de seccions de l’entitat esportiva. També va ser membre del Centre d’Iniciatives i Turisme (CIT) i membre de la junta directiva del Club Nàutic Torredembarra, Va ser pioner del moviment escolta laic català.

La cerimònia de comiat serà aquest dimecres, 18 de maig, a les 12:00 hores al Tanatori de Torredembarra.

Foto: Maurici Ruiz, a baix a la dreta, amb la foto de la candidatura d’ERC a les eleccions municipals de 2003, on va ocupar el quart lloc. / EL TORRENC

Hemeroteca

Tweets recents

Share This