Convoquen la XXXV Premi de Periodisme Mañé i Flaquer amb una dotació econòmica de 20.000 euros

REDACCIÓ – Torredembarra, 16/5/2022

L’Ajuntament de Torredembarra, la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i Repsol, amb la col·laboració del Port de Tarragona, han presentat aquest dilluns 16 de maig la XXXV edició del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer, que amb una aportació de 20.000 euros és un dels guardons de periodisme millor dotats del país. Un edició continuista a l’espera d’un 2023 en què se celebraran els 200 anys del naixement de Joan Mañé i Flaquer, periodista nascut a Torredembarra i el més destacat a l’Estat durant el segle XIX.

Ja es poden presentar doncs treballs a les diferents categories convocades: Periodisme Camp de Tarragona, dotat amb 8.000 euros; Periodisme turístic, dotat amb 6.000 euros i un treball periodístic remunerat sobre Torredembarra; Comunicació Local, dotat amb 3.000 euros; i Fotoperiodisme Camp de Tarragona, dotat amb 3.000 euros.

La novetat: un segon jurat

La principal novetat d’aquesta convocatòria és la incorporació d’un segon jurat que valorarà exclusivament els treballs presentats a la categoria de fotoperiodisme. Estarà integrat per Pilar Aymerich, Premio Nacional de Fotografía 2021, Creu de Sant Jordi 2005 i Premi Comunicació No Sexista 2013; Pep Escoda, fotògraf professional amb 20 premis de fotografia Nacional Lux; Esteve Giralt, president de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya; i Anna Surinyach, fotoperiodista i editora de fotografia de la revista 5W.

El jurat del Premi de periodisme el formen: Neus Bonet, editora i presentadora de l’informatiu de Catalunya Ràdio “Catalunya Migdia. Cap de Setmana”; Jordi Farré, director de la Càtedra Internacional URV/Repsol d’Excel·lència en Comunicació; Esteve Giralt, president de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Josep Maria Girona, exdirector de SER Catalunya, col·laborador del Diari de Tarragona i un dels socis fundadors de Canal Reus TV; Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya; i Sergio Vila-Sanjuán, coordinador del suplement Cultura/s del diari La Vanguardia.

El termini de recepció de treballs per a totes les categories finalitzarà el 14 d’octubre. Els guanyadors es donaran a conèixer el 25 de novembre en el marc de la gala de lliurament de guardons.

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, destaca que des dels canvis introduís en els guardons des de 2014 estan totalment consolidats: “Estem molt satisfets de l’evolució del Premi, ja que demostra el periodisme de qualitat que es fa al Camp de Tarragona.” Rovira, que es mostra obert a canvis en el model actual però estudiant-los molt bé, ha anunciat que volen aprofitar el bicentenari del naixement de Joan Mañé i Flaquer per posar en valor la seva figura i ha avançat que es publicarà un llibre sobre ell.

Per la seva banda, el president de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Esteve Giralt, ha reivindicat la quantitat i la qualitat dels treballs que es presenten a les diferents categories del Premi: “Estem jugant a la Primera Divisió dels premis de eriodisme del país.” N’ha destacat el Premi de Fotoperiodisme com “una manera d’interpretar la realitat sabent captar el moment.” També el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha assenyalat l’impacte emocional de la fotografia i ha indicat que entre l’1 de juliol i el 21 d’agost es podran veure les imatges de d’edició de l’any passat en una exposició al Tinglado número 2 del Moll de Costa. Finalment, el director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, Javier Sancho, ha recordat que des dels anys 80 la companyia col·labora amb el Premi de Periodisme Mañé i Flaquer i actualment n’és el patrocinador principal emmarcat en la seva política de Responsabilitat Social Corporativa d’apropar la realitat diària de l’empresa al territori.

Exposició de fotoperiodisme

D’altra banda, el Tinglado número 2 del Port de Tarragona acollirà aquest estiu, per segon any consecutiu, una exposició amb les obres presentades l’any passat al premi de fotoperiodisme. En aquesta ocasió, estarà formada per 40 imatges vinculades informativament al Camp de Tarragona i signades pels fotoperiodistes Marc Colilla, Ariadna Escoda, Carles Esporrín, Alícia Fàbregas, Santi Iglesias, Xavi Jurio, Anna Lofi, Marc Lladó, David Oliete, Jordi Jon Pardo, Lais Solanellas, Núria Torres i Tjerk Van Der Meulen.

Categories

1.Periodisme Camp de Tarragona

Treballs sobre el Camp de Tarragona en qualsevol dels seus àmbits. S’admeten treballs provinents de qualsevol indret del món.

Dotació: 8.000 €

2. Periodisme turístic

Turisme en qualsevol dels seus àmbits. S’admeten treballs relatius a qualsevol indret del món.

Dotació: 6.000 €

L’Ajuntament encarregarà un treball periodístic remunerat sobre Torredembarra al guanyador/a per a ser publicat en un mitjà de comunicació d’àmbit català.

3. Comunicació local

Temàtica lliure. Poden participar en aquesta categoria els i les periodistes que treballin al Camp de Tarragona.

Dotació: 3.000 €

4. Fotoperiodisme Camp de Tarragona

Imatges vinculades informativament al Camp de Tarragona, encara que no s’hagin realitzat en aquesta regió.

Dotació: 3.000 €

Foto: Una imatge de la presentació del premi periodístic de referència del Camp de Tarragona. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This