Torredembarra celebrarà el 17 de maig la 1a Jornada contra la LGTBIfòbia

REDACCIÓ – Torredembarra, 6/5/2022

La Regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament de Torredembarra ha organitzat la 1a Jornada contra la LGTBIfòbia que tindrà lloc el pròxim 17 de maig, coincidint amb el dia que es dedica internacionalment a dur a terme accions per denunciar la discriminació vers les persones del col·lectiu LGTBI.

La regidora d’Acció Social, Marga Rovira, ha explicat que la realització d’aquesta activitat va en la línia de la Regidoria de treballar per visualitzar la realitat de diferents col·lectius que pateixen encara marginació social i lluitar contra la mateixa. També ha comentat que, en aquesta primera edició, la jornada es dedica especialment a fer visibles dues realitats molt silenciades com són les persones transgènere i les persones grans del col·lectiu LGTBI.

 

El programa de la jornada és el següent:

A l’Espai Cultural Sala del Mar.

9.15 h Benvinguda i presentacions.

9.30 h Projecció del documental “L’un vers l’autre”. Filmar el director Didier Ruiz treballant amb set persones transgènere és posar un peu en una aventura col·lectiva de la qual ningú en surt il·lès. Un viatge ple de sorpreses en què les qüestions sobre el femení, el masculí, la norma, la llibertat, els arquetips, la transgressió, la sexualitat ens assalten i toquen totes les nostres certeses.

10.30 h Debat amb Didier Ruiz (director artístic de La Cia. des Hommes des de 1998), Clara Palau (activista transgènere), Pau Alonso i Christian Moreno (pla laboral per a persones trans). Modera: Lluïsa Jiménez i Gusi (responsable de l’Àrea per a la Igualtat de tracte i no discriminació de persones LGTBI de la Generalitat).

11.45 h Pausa Cafè.

12 h Lectura del manifest.

12.15 h Ponència “La gent gran del col·lectiu LGTBI”, a càrrec de Joan Casas (treballador social i investigador. Amic i activista de la Fundació Enllaç).

Seguidament, col·loqui amb Paulina Blanco (membre del Consell Nacional LGBTI de Catalunya i fundadora de la Fundació Enllaç), Ferran Navarro (director i guionista del documental “La generació silenciosa”), Jordi Griset (model, delineant, investigador, escriptor i activista), Xavier Simó (agent sociocultural), Irene Revilla (activista social), Tomás Blanco i Ambròs Casasús. Modera: Joan Casas.

 

Altres actes:

Diumenge 15 de maig, a les 19.30 h, al Casal Municipal:

Teatre “Ocaña, reina de les Rambles” (preu 7 € general i 5 € reduït). Venda d’entrades a www.torredembarra.cat

Exposició de llibres LGTBI, a la Biblioteca Mestra Maria Antònia, durant tot el mes de maig.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This