Torredembarra se suma al Festival En Veu Alta i serà l’escenari de dues actuacions el 14 i 15 de maig

REDACCIÓ – Torredembarra, 11/5/2022

Torredembarra, a través de la Regidoria de Cultura, s’ha sumat enguany al programa del Festival En Veu Alta. Narració i Tradició Oral i serà l’escenari aquest cap de setmana de dues actuacions: Almudena Francés, amb ‘El vetlatori del Tio Batiste’, i Joan Vázquez i Marc Sambola, amb ‘Ocaña, Reina de las Ramblas’.

El vetlatori del Tio Batiste, amb Almudena Francés, es podrà veure el dissabte 14 de maig, a les 19.30 hores, a la plaça de l’Església de Clarà, amb accés lliure i gratuït. Les tres morts de Batiste és una sessió de contes tradicionals, succeïts i contes propis que tenen com a eix central el poble de Penàguila als anys 20 i 30 del segle XX i la vida de Batiste, l’acordionista, un home que va morir tres vegades i a qui no van soterrar mai.

La sessió és fruit del treball realitzat a partir de les històries que m’han contat tant a Penàguila com a altres pobles. En algunes es poden endevinar els contes tradicionals, altres són contes de creació pròpia i molts són succeïts. En aquesta sessió la meua intenció és passar-ho bé, i fer-ho contant històries que formen part de la nostra manera de ser. Històries que s’han contat i encara es conten de manera espontània.

Joan Vázquez (text i cant) i Marc Sambola (guitarra) portaran ‘Ocaña, Reina de las Ramblas’, el diumenge 15 de maig, a les 19.30 hores, al Casal Municipal. L’entrada general és de 7 euros i reduïda, 5.

Ocaña va ser un artista autènticament inclassificable. Va irrompre com a performer dècades abans que ningú de nosaltres sabés què volia dir fer una performance. A través de les seves intervencions artístiques, el pintor naïf va esdevenir un activista pioner dels drets LGTBI a la dècada dels anys 70, molt abans que entenguéssim el significat d’aquestes sigles. Ocaña, el precursor de tota una manera de viure i d’entendre el món, torna per explicar de nou la seva història.

Foto: Almudena Francés actuarà aquest cap de setmana a Clarà. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This