La ciutadania de Torredembarra podrà triar entre la Piràmide i l’Alfa i Omega del 30 de maig al 12 de juny

REDACCIÓ – Torredembarra, 5/5/2022

Finalment hi ha dates per al procés de consulta a Torredembarra per decidir quina escultura es posarà al damunt el Bloc de Baix a Mar: la Piràmide o l’Alfa i Omega. El període de votació serà del dilluns 30 de maig al diumenge12 de juny i es podrà fer de forma telemàtica o presencial. L’opció que tregui més vots serà vinculant i serà la que portarà a terme l’Ajuntament, que ha previst que pugui estar instal·lada durant l’any 2023. En cas d’empat, decidiria el ple de la corporació.

Tenen dret a vot les persones que hagin complert els 16 anys abans del passat 1 de març i que estiguin empadronades a Torredembarra -que són 14.884 persones. o siguin titulars d’una segona residència i alhora, siguin titulars del rebut de l’IBI. En aquest segon cas, per votar caldrà registrar-se prèviament abans del 16 de maig. A Torredembarra hi ha al voltant d’uns 15.000 habitatges.

Les dues opcions

Al litoral de Torredembarra, a l’alçada de Baix a Mar, hi ha l’estructura del Bloc, peça important de la història del món de la pesca a Torredembarra. Aquest Bloc de formigó, instal·lat a l’aigua a 80 metres de la platja i coronat per una estructura triangular d’acer, antigament servia com a base per l’arrossegament de les barques de pescadors, és a dir, per facilitar la seva sortida de la platja i navegar.

L’any 1999 es va substituir la piràmide original instal·lada a l’estructura del Bloc per l’escultura Alfa i Omega, obra de l’artista Rafael Bartolozzi, amb motiu de la commemoració dels 20 anys d’ajuntaments democràtics que Torredembarra va celebrar amb una trobada d’alcaldes dels Països Catalans. Es tractava d’una escultura d’acer de 12 metres d’alçada i 12 tones de pes que l’any 2018 es va haver de retirar a causa del deteriorament i la corrosió dels materials i pel perill que suposava per a la seguretat dels usuaris de la platja.

La ciutadania ha d’escollir, doncs, entre instal·lar una rèplica de la piràmide original que coronava el Bloc abans de l’any 1999 -que té un cost de 45.800 euros-  o instal·lar una nova escultura Alfa i Omega -amb un cost de 153.500 euros-.

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha reconegut que la consulta és un compromís del mandat anterior i que s’ha endarrerit a causa de la recerca de la solució informàtica adequada que al mateix temps oferís seguretat jurídica. Rovira ha animat la gent a votar i durant el procés l’Ajuntament ho continuarà fent, però ha reafirmat la neutralitat del govern davant les dues opcions. Ha reconegut que entre els membres hi ha “opinions diverses com entre la ciutadania”. Per la seva banda, la regidora de Participació, Marga Rovira, ha assenyalat que al municipi hi ha una inquietud per recuperar un símbol en un espai com el Bloc i per això s’impulsa la consulta.

Votació telemàtica i presencial

La votació per internet es pot fer a través del portal web consulta.torredembarra.cat. Durant el període de votació es podrà acudir als punts presencials habilitats on ess facilitarà un dispositiu tauleta per tal que es pugui emetre el vot. Els punts presencials de votació els trobareu als següents emplaçaments i durant els següents horaris:

Seu de l’Ajuntament (Plaça del Castell, 8). De dilluns a divendres, de 8 a 17 h.

Biblioteca Mestra Maria Antònia (Carrer de Pompeu Fabra, 5A). De dilluns a divendres, de 16 a 20 h, i matins de dimarts i dissabte, de 10 a 13 h.

Biblioplatja (Passeig de Colom, 26). De dilluns a dissabte, d’11:30 a 13:30h i de 17 a 19 h. Diumenges, d’11:30 a 13:30 h.

Oficina de Turisme (Passeig de Rafael Campalans, 10). De dilluns a divendres, de 9 a 14 h, i dissabtes, d’11 a 13:30 h.

Pavelló Municipal Sant Jordi (Carrer de la Rosella, s/n). De dilluns a divendres, de 9 a 13 h i de 17 a 21h.

Patronat Antoni Roig (Carrer Alt de Sant Pere, 35). De dilluns a divendres, de 8:30 a 14 h, i tardes de dilluns a dimecres, de 15:30 a 20:30 h.

Foto: Eduard Rovira i Marga Rovira amb el portal web de la consulta en pantalla. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This