L’espai d’aprofitament i recuperació de voluminosos de Cal Dània obre portes

REDACCIÓ  – Torredembarra, 4/5/2022

El nou espai d’aprofitament i recuperació de voluminosos de Cal Dània de Torredembarra com a model d’accions d’economia circular que cal que s’estenguin per tot Catalunya. Així ha qualificat el director general de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire, aquesta nova iniciativa en matèria de reutilització i prevenció de residus que ha visitat aquest dimecres, 4 de maig, en companyia de l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, i del regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, entre d’altres.

L’espai va obrir portes el 30 d’abril i, en un primer moment, ho farà cada darrer dissabte de mes, de 10 a 14 hores.

Que s’hi pot fer?

-Portar algun voluminós recuperable que ja no necessitem, però que encara tingui utilitat, perquè una altra persona l’aprofiti. I altre material que encara es pugui reparar o reutilitzar com electrodomèstics, mòbils, culleres, forquilles, gots, vaixelles … També es pot comunicar a través de l’app ‘Millorem Tdb’. De fet, fa temps que l’Ajuntament lliura a Càritas de Torredembarra aquest tipus de material recuperable però hi ha un excedent que es posa ara a disposició de la ciutadania en general.

-Portar algun voluminós que vulguem reparar, adequar o mantenir, treball manual que no podem realitzar en altres llocs per falta d’espai. A Cal Dània, s’han habilitat espais i eines per a dur-ho a terme.

– Aprofitar un voluminós que una altra persona ha deixat a Cal Dània per donar-li una segona vida i un nou ús.

Per dinamitzar l’espai i formar sobre la recuperació d’aquest tipus de residus, es duran a terme tallers i també es divulgaran vídeos a través de les xarxes socials. Aquest matí s’ha realitzat una formació sobre com construir una taula de cultiu amb fusta reutilitzada.

Posar en marxa aquest projecte municipal ha comptat amb un pressupost de 21.900 euros , dels quals 16.500 euros han estat subvencionats per l’Agència de Residus de Catalunya.

Foto. Un moment de la formació sobre com construir una taula de cultiu amb fusta reutilitzada. / ANNA F, / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This