Més de 12.000 euros de subvenció per a preservar el corriol camanegra als Muntanyans

REDACCIÓ – Torredembarra, 22/4/2022

La Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya ha atorgat a l’Ajuntament de Torredembarra una subvenció de 12.057,98 euros, un 90% de l’import total del projecte, per posar  les bases de la recuperació de l’hàbitat del corriol camanegre (Charadrius alexandrinus) a l’EIN Platja de Torredembarra i Creixell en el terme municipal de Torredembarra.

El projecte s’estructura en tres grans blocs:

1.- Potenciació de l’espai avant duna com a lloc preferent per a la nidificació del corriol camanegre (Charadrius alexandrinus).

2.- Corriol camanegre (Charadrius alexandrinus). Gestió i organització del voluntariat.

3.- Adequació de la informació sobre l’EIN: Cartelleria i Centre d’Activitats Mediambientals Cal Bofill.

S’inclouen tot un seguit d’activitats de protecció i delimitació d’espais especialment protegits dins dels Muntanyans, neteja manual de la platja protegida i extracció d’espècies invasores vegetals en l’espai natural, algunes de les quals es troben incloses en el Let’s Clean Up Day que s’organitza cada any a Torredembarra, amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya. També s’inclouen les activitats que es desenvolupen cada any en el Camp de treball dels Muntanyans que el grup ecologista GETE-EAC desenvolupa cada estiu amb el suport de la Regidoria de Joventut i la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

Entre les accions a desenvolupar s’inclou també la coordinació entre l’Ajuntament i el grup Ecologista GEPEC-EdC per protegir la nidificació del corriol camanegre (Charadrius alexandrinus) tant dins l’espai natural com en el camp de dunes de la platja de la Paella.

I ja dins del tercer bloc, s’inclou la renovació dels 19 cartells i panells informatius d’espècies i hàbitats ubicats en l’Espai natural, incorporant al corriol en el disseny. També s’editarà una exposició temàtica sobre aquesta espècie d’ocell, que s’ubicarà en una sala que s’habilitarà a Cal Bofill per a promoure el coneixement d’aquesta espècie i la problemàtica de la seva persistència.

El regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, ha manifestat la seva satisfacció per rebre aquest  suport de la Generalitat recordant que la gestió dels espais naturals protegits, tot i ser competència de la Generalitat de Catalunya, requereix de l’entesa entre administracions ja que és l’Ajuntament el primer lloc on es dirigeixen les queixes i dubtes ciutadans sobre l’estat de preservació dels Muntanyans i ha recordat que fa poc es va reunir amb el director general de Medi Natural i Biodiversitat, Marc Vilahur, per establir les bases del conveni que ha de regir aquesta col·laboració interadministrativa i que s’espera es concreti properament.

Foto: Una imatge dels Muntanyans de Torredembarra. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This