S’obre la convocatòria dels XXIV Premis Cultura Vila de Torredembarra

REDACCIÓ – Torredembarra, 21/4/2022

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra obre la convocatòria per a participar a la XXIV edició dels Premis Cultura Vila de Torredembarra que correspon, en aquesta edició, als guardons d’arts plàstiques:

 

XX Premi d’Arts Plàstiques Pere Romeu de Pintura

Tema:  Lliure.

Dotació: 2.500 €.

Presentació: Com a màxim dues obres per participant o una sèrie formada per un màxim de tres imatges, de tècnica lliure i la mida no excedirà de 150×150 cm. ni serà inferior a 50×50 cm.

Condicions: L’obra aspirant a aquest premi han de ser original i no premiada en altres concursos, mostres, exposicions o exhibició pública de cap tipus.

Data límit de presentació: 2 de novembre de 2022.

Jurat: El jurat està format per Marta Ivern, Joan Ciuró, Aurora Roig, el Francesco Volsi i Jordi Roig.

Patrocina: Regidoria de Cultura.

 

XX Premi d’Arts Plàstiques Pere Romeu de Fotografia

Dotació: 800 €.

Modalitat: Arxius digitals.

Tema: Les fotografies hauran de reflectir actuacions en l’àmbit social, ja sigui per mitigar situacions com l’exclusió social, la vulneració de drets humans o les dificultats migratòries, com per potenciar l’acollida, la integració social, la cooperació internacional, la dinamització comunitària o el treball d’inclusió. Es valoraran fotografies que reflecteixin VALORS com el voluntariat, l’empatia i la resiliència.

Format: Cada participant podrà participar amb un màxim de 3 imatges. Les fotografies s’han de presentar exclusivament en format jpg amb una resolució òptima i poden ocupar un màxim de 3 Megabytes.

Data límit de presentació: 28 d’octubre de 2022 a les 23.59 h, al correu electrònic premifoto@torredembarra.cat

Patrocina: Regidoria d’Acció Social.

 

X Premi d’Arts Plàstiques Josep Pujol i Montané d’Escultura

Dotació: 2.000 €.

Tema: Lliure.

Presentació: Com a màxim dues obres per participant, la tècnica serà lliure, la mida no excedirà de 80x40x40 cm ni serà inferior de 20x8x8cm.

Condicions: L’obra aspirant a aquest premi ha de ser original i no premiada en altres concursos, mostres, exposicions o exhibició pública de cap tipus.

Data límit de presentació: 2 de novembre de 2022.

Jurat: Mercè Bessó, Fèlix Lozano, Ismael Lozano, Sibil·la Strodthoff i Pere Bruix.

Patrocina: Regidoria de Turisme.

 

VII Premi Internacional de Gravat Xilogràfic “La Torre de l’Encenall”

Poden participar artistes de qualsevol nacionalitat. Els treballs hauran de ser inèdits. El tema és lliure, i la tècnica és la xilografia. S’admeten totes les tècniques que estableix la normativa de la FISAE (Federació Internacional de Societats d’Amics dels Ex-libris) referents a la xilografia (abreviatures X).

Les mesures mínimes de la matriu xilogràfica seran de 7 x 8 cm. i les màximes de 18 x 13 cm; les mesures màximes del paper de l’estampació 38 x 28 cm. 6. Cada participant presentarà 1 estampació, sense emmarcar, d’un màxim de 5 obres originals diferents que no es tornaran i passaran a ampliar la col·lecció de gravats de l’Arxiu Municipal de Torredembarra, iniciat amb la Torre de l’Encenall, i quedaran a consulta dels estudiosos i interessats en la xilografia.

 

Modalitats i dotació:

– Premi de gravat infantil (fins a 12 anys). Material per gravar i un diploma.

– Premi de gravat juvenil (de 13 a 17 anys). Material per gravar i un diploma.

– Premi de gravat per adults. 1.500 €.

 

Jurat: Mercè Alonso, Marià Casas, Francesc Fontbona i Antoni Gelonch.

Patrocina: Regidoria de Cultura.

 

Es poden consultar les bases íntegres AQUÍ.

 

La regidora de Cultura, Núria Batet, ha explicat que l’Ajuntament de Torredembarra aposta per l’art amb diferents iniciatives com les nombroses exposicions que es duen a terme a la Sala Lluís d’Icart, la col·laboració amb la Diputació de Tarragona per acollir enguany per primera vegada a Torredembarra cursos de l’Escola per l’Art i la Cultura, la Mostra d’Art que va tenir lloc aquest 16 d’abril o l’exposició que mostra la relació de Torredembarra i el gravat que es pot visitar aquests dies al Reial Cercle Artístic de Barcelona. En aquesta línia, la regidora ha ressaltat que els Premis Cultura Vila de Torredembarra en el seu vessant d’arts plàstiques és la iniciativa més consolidada per fomentar la creació artística i donar renom a la nostra vila.

Foto: Una imatge del lliurament dels Premis Cultura Vila de Torredembarra. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This