El projecte ‘Trenkadis’ del torrenc Jordi Roig Morera arriba al Vendrell

REDACCIÓ – El Vendrell, 20/4/2022

Aquest dijous, 21 d’abril, a les set de la tarda, el projecte de l’artista torrenc Jordi Roig Morera ‘Trenkadis’ arriba al Vendrell amb la seva inauguració. La Biblioteca Terra Baixa i Portal del Pardo acollirà aquesta exposició, que es podrà veure fins el 15 de maig. A més, incorpora noves obres, collages partint del reciclatge de paper.

‘Trenkadis’ va iniciar el seu recorregut a la Biblioteca Mestra Maria Antonia de Torredembarra. Malgrat la pandèmia, va continuar a les biblioteques de Roda de Berà, Salomó, Creixell, el Catllar i la Nou de Gaià. Fora del Baix Gaià, s’ha pogut veure a la Biblioteca central Xavier Amorós de Reus.

En alguns dels collages, Morera reinterpreta obres de pintors de fama internacional que han immortalitzat en els seus quadres l’acció de llegir: Ludger Tom Ring, Gustave Courbet, John Currin… Altres obres de l’autor torrenc presents a la mostra són de creació pròpia, pensades expressament per a ‘Trenkadís’, entre les quals hi ha diversos poemes visuals com a homenatge a Joan Brossa.

L’autor

Nascut el 1956, Jordi Roig Morera va estudiar a l’Escola Llotja i també al Centre Artístic Sant Lluc de Barcelona. Així mateix, va cursar el postgrau en Didàctica d’Arts Plàstiques a la Universitat Autònoma de Barcelona, i ha estat professor de secundària en aquesta especialitat. Ha realitzat exposicions individuals i col·lectives en espais com la Diputació de Tarragona, el Monestir de Poblet, l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet, la Biblioteca Mestra Maria Antònia de Torredembarra, la Biblioteca de Roda de Berà, Ca Cadernal de Salomó, Cal Cavaler de Creixell o la biblioteca del Catllar, entre altres indrets d’arreu de la demarcació de Tarragona i més enllà. Jordi R, Morera també ha guanyat diferents premis d’art. En l’actualitat, continua ideant noves obres amb una forta vinculació amb el seu territori i amb el conjunt dels paratges de la Mediterrània.

Foto: Una imatge de l’exposició que es pot veure a la capital del Baix Penedès. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This