El batxillerat d’arts, una oferta educativa amb moltes sortides

REDACCIÓ – Torredembarra, 11/4/2022

L’Institut Torredembarra ofereix la modalitat del batxillerat d’arts plàstiques, imatge i disseny des del curs 2014-15. S’adreça sobretot a joves amb sensibilitat expressiva i creativa, amb inquietuds pel món audiovisual, les arts gràfiques i plàstiques, el disseny, la fotografia, la il·lustració, la publicitat, els mitjans de comunicació, les belles arts…

Fins a aquest curs, les matèries de la modalitat que s’imparteixen en primer i segon curs són Dibuix artístic, Cultura audiovisual, Disseny, Fonaments de les arts i Dibuix tècnic. A partir del proper curs, amb el nou currículum s’aplicaran alguns canvis. Per exemple, el Dibuix tècnic passarà a ser una Geometria aplicada a les arts plàstiques i al disseny. Així mateix s’oferiran matèries optatives que aprofundiran en l’àmbit del disseny, la publicitat i la comunicació audiovisual.

“Hi ha molts tòpics que releguen el batxillerat artístic a un segon terme, però el cert és que obre moltes més portes de les que ens pensem”, assegura la professora Maite Maset, cap del departament i que és a l’Institut Torredembarra des del 2016, que assenyala que “aquests estudis proporcionen una formació específica que prepara per a una gran varietat d’estudis posteriors”. Permeten accedir a un cicle formatiu de grau superior de FP específica o d’Arts Plàstiques i Disseny. Per exemple Gràfica publicitària, Il·lustració, Disseny d’interiors, Infografia 3D, Videojocs, Animació, Fotografia… Aquest itinerari també permet l’accés a una gran varietat d’estudis universitaris de la branca d’Arts i humanitats i als Ensenyaments Artístics Superiors.

Els avantatges d’estudiar batxillerat d’arts plàstiques, imatge i disseny a l’Institut Torredembarra són el treball amb grups reduïts —al voltant de 15 alumnes per grup—, atenció més personalitzada per part del professorat i un ambient més familiar i la possibilitat d’estudiar aquesta modalitat a la població de Torredembarra i no haver de desplaçar-se a Tarragona o el Vendrell.

A més de les sortides culturals i les visites a exposicions, cada curs es programen visites a les Escoles d’Art de Tarragona, Reus i Vilanova i la Geltrú. En aquestes visites els alumnes passen unes hores de classe a les escoles i es fan una idea molt bona de com són els estudis posteriors al batxillerat.

En els darrers anys, els alumnes del batxillerat d’arts de l’institut torrenc han col·laborat amb iniciatives de diverses entitats. Amb l’Ajuntament de Torredembarra, han creat dos murals al municipi amb dos importants temes de reivindicació. El curs 2017-18 van realitzar el disseny per al mural de Cal Llovet – Memorial d’Esteve Cañellas i el curs 2018-19, el disseny per al mural del Dia Internacional de la Dona del 8 de març de 2019 al mur exterior d’accés a l’institut. L’artista Oriol Leim es va encarregar de plasmar el disseny en els murs amb tècniques de pin[1]tura de mural urbà.

La jornada de portes obertes del batxillerat d’arts serà el dimarts 19 d’abril a les 19 hores a l’Institut Torredembarra i les inscripcions, del 20 al 26 d’abril de 2022.

Foto: El treball amb grups reduïts és un dels avantatges d’estudiar batxillerat d’arts a Torredembarra. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This