ARA FA 25 ANYS l Els Nois de la Torre estrenen local i la política local s’agita amb un regidor que plega i un altre que passa al grup mixt

JORDI SALVAT

El 6 d’abril de 1997 va ser una data històrica per als Nois de la Torre i és que la colla castellera torrenca inaugurava un nou local social propi, situat al carrer Freginal, un espai equipat amb tot allò necessari per als assajos, reunions i tasques administratives. Hi havia una segona ala per completar les instal·lacions. L’acte inaugural va comptar amb una benedicció de Mossèn Anton Morell.

El president de la colla castellera era llavors Josep Maria Cortés, que anunciava durant l’acte oficial d’inauguració que aquella temporada 1997 passarien per la Torre fins a onze colles de gran nivell, però la gran notícia era l’organització de forma bianual d’un concurs casteller per a colles petites, com a màxim de set. Naixia doncs el Concurs7, que ja fa uns anys es va integrar com una de les jornades del Concurs de Castells de Tarragona.

La primavera de 1997 començava moguda políticament a Torredembarra, tan al govern com a l’oposició i amb dos protagonistes que compartien professió. Tots dos eren metges. Un dels sis regidors de Convergència i Unió deixava la seva acta per sorpresa, al·legant motius personals i professionals. Era Josep Mercadé, que dos anys abans havia ocupat el tercer lloc de la candidatura liderada per Santiago Segalà i s’havia encarregat fins llavors de les carteres de Medi Ambient, Sanitat i Benestar Social. El gran fitxatge de Segalà el 1995 no havia acabat d’encaixar en el seu equip. El va substituir el número set de la llista convergent, Lluís Roig.

A l’oposició, un dels membres del Grup d’Independents (GIT), Antoni Vila, va abandonar la disciplina d’aquesta formació i va passar al grup mixt. La raó que adduïa Vila per a la dràstica decisió era no compartir la manera de fer oposició del seu grup, “el no per sistema a totes les propostes del govern.”  Dins del Grup d’Independents va doldre molt que assabentar-se de la decisió de Vila per la premsa. Des del GIT van reclamar l’acta de regidor a Vila posant l’exemple del seu col·lega Mercadé, però aquest va decidir continuar ocupant una cadira al ple i va mantenir-se al grup mixt fins acabar el mandat.

Foto: ARREU TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This