La CUP aposta per treballar des d’ara en una candidatura unitària de l’esquerra independentista a Torredembarra

REDACCIÓ – Torredembarra, 8/4/2022

Sembla que la CUP ha après la lliçó de les darreres eleccions municipals a Torredembarra. La fragmentació de l’esquerra independentista va deixar aquest espai polític sense representació al ple municipal. Amb l’objectiu que no torni a passar el mateix, la CUP fa fet una crida aquest divendres, 8 d’abril, en una roda de premsa a les forces i moviments de l’esquerra independentista alternativa per confluir en una candidatura forta de cara als propers comicis municipals. Recordem que fa quatre anys ja va haver negociacions per bastir aquesta candidatura unitària però van fracassar.

“La CUP fa una crida a no repetir els errors comesos durant les darreres dues últimes eleccions amb la proliferació de noves llistes electorals suposadament d’esquerres i sense projecte. Si algú té la intenció de crear una llista electoral minuts abans de les eleccions, això no beneficiarà a ningú”, afirma la formació anticapitalista. Segons la CUP, cal posar-se a treballar des de ja, per si cal, construir un front veritablement d’esquerres capaç d’irrompre amb força a les properes eleccions municipals. “Per la CUP cal esdevenir un projecte comú sòlid, i això només serà possible si es treballa amb temps i sense interessos electoralistes”, afirmen.

Aquesta estratègia surt dels acords adoptats durant la seva recent assemblea general. La formació de l’esquerra independentista ha dut a terme un anàlisi de la situació política, econòmica i social del municipi, i a partir d’aquí va aprovar un seguit de prioritats que guiaran l’activitat política de l’organització durant els propers mesos i ha decidit concórrer a les properes eleccions municipals.

Les prioritats per al 2023

Per a la CUP de Torredembarra, “la població ha patit la crisi de la Covid19 sense encara haver superat la crisi de l’any 2008, la qual cosa ha empitjorat les condicions de vida de la gent.” “Aquesta crisi s’ha gestionat, també des de Torredembarra, d’acord amb interessos econòmics i no en la direcció de fer polítiques públiques per a protegir la gent”, assenyalen.

La CUP considera que els problemes que pateix Torredembarra són, per una banda, la manca de competències en que es troben les administracions públiques locals, la continuada recentralització de l’Estat Espanyol, i la submissió a un ordenament jurídic espanyol que limita o impedeix poder desplegar polítiques públiques que veritablement defensin a la gent; però per altra banda, hi ha un factor que genera altres problemes i que té el seu origen a Torredembarra mateix: la manca de voluntat política de l’actual govern i la inexistència d’una oposició a dins del consistori provoca que el municipi es relaxi, s’aturi i no desplegui totes aquelles polítiques públiques necessàries.

Exigeix també la remunicipalització de tots els serveis públics basics de Torredembarra, com la recollida de brossa, neteja viària o el subministrament d’aigua potable, i considera que és inadmissible que hi hagin més de mil habitatges permanentment buits al municipi i tantíssims altres destinats únicament a ús turístic, ja que aquesta situació es tradueix en especulació i en l’augment del preu del lloguer. És per això que la CUP proposa, entre d’altres, l’enviament de multes severes a bancs, caixes i grans tenidors que disposin d’immobles buits amb l’objectiu de mobilitzar-los cap a un parc públic d’habitatge, la creació d’una borsa d’habitatge, o bé la limitació de l’ebullició dels pisos turístics.

Segueix considerant que cal avançar cap a una fiscalitat progressiva que faci justícia fiscal: qui més té més ha de contribuir al bé comú. En referència a la participació ciutadana, la CUP considera que s’ha de concretar i fer efectiva de forma real, que es concreti, per exemple, en forma de pressupostos participatius, o en consultes populars vinculants per a decidir les qüestions que més afecten al municipi.

Finalment, per la CUP, és imprescindible la sobirania nacional; això és fer del municipi una palanca per la ruptura institucional amb l’Estat Espanyol i a la vegada seguir construint els Països Catalans com a marc nacional innegociable.  “No ens podem permetre 4 anys més d’un govern aturat i d’una oposició invisible. Per la CUP és imprescindible entrar amb força per fer moure i canviar les coses: sense la CUP la institució es relaxa”, conclouen.

Foto: Un moment de la roda de premsa de la CUP de Torredembarra. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This