La productora Miriam Porté rebrà el Premi Honorífic del FIC-CAT 2022

REDACCIÓ – Roda de Berà. 8/4/2022

La propera edició del Festival Internacional de Cinema en Català, que se celebrarà del 4 a l’11 de juny, estarà dedicada a la producció, i atorgarà el Premi Honorífic a la productora Miriam Porté. L’acte tindrà lloc el diumenge 5 de juny al vespre i després es projectarà una pel·lícula relacionada amb ella. A més a més, Miriam Porté conduirà una classe magistral, la data de la qual es desvelarà més endavant.

Miriam Porté és productora audiovisual, fundadora de Distinto Films. Entre els seus projectes cinematogràfics més destacats s’hi troben la guardonada ‘Sis dies corrents’ (Premi Gaudí a la Millor Pel·lícula 2022, Secció Oficial al Festival de Locarno 2021 i guanyadora de l’Espiga de Plata a SEMINCI), ‘Suc de Síndria’ (Goya al millor curtmetratge 2020). ‘Els nens salvatges’ (Biznaga d’or al Festival de Màlaga 2012 i nominada a tres Premis Goya, “El Gran Vázquez” (Secció Oficial al Festival de Sant Sebastià 2010), “Yo” (Guanyadora del premi FIPRESCI al Festival de Rotterdam 2007).

Les seves produccions televisives segueixen una marcada línia editorial, explicar històries d’interessants dones no prou reconegudes per apropar-les a un públic majoritari, com Clara Campoamor, Concepció Arenal, Margarida Xirgu, Elisabeth Eidenbenz o ‘Frederica Montseny, la dona que parla’, guardonada amb el premi a la Millor pel·lícula per a televisió en la 14a edició dels Premis Gaudí.  Porté és sòcia fundadora i presidenta d’honor de Dones Visuals i vicepresidenta de PROA (Federació de Productores Audiovisuals).

Per la vinculació directa amb l’eix temàtic de la present edició del FIC-CAT, per apostar per produir un cinema valent en català, pel seu compromís amb el cinema femení, i per celebrar la seva trajectòria cinematogràfica i la seva projecció, el Comitè organitzador del Festival ha decidit atorgar-li aquest reconeixement.

Foto: Míriam Porté és productora audiovisual, fundadora de Distinto Films. / FIC-CAT

Hemeroteca

Tweets recents

Share This