ÚLTIMA HORA l Es desconvoca a darrera hora la vaga del servei de neteja viària i de recollida i transport de residus a Torredembarra

JORDI SALVAT – Torredembarra, 7/4/2022

Sobre la botzina. A dos quarts de nou de vespre d’aquest dijous,7 d’abril, s’ha desconvocat la vaga del servei de neteja viària i de recollida i transport de residus a Torredembarra que havia de començar a les 7:00 hores d’aquest mateix divendres. El comitè de vaga -integrat per tres treballadors i dos delegats sindicals- i Nordvert, adjudicatària del servei,  han arribat a un acord per signar la desconvocatòria de l’aturada després que l’empresa acceptés passat els set treballadors que estaven en el conveni de sanejament al conveni del transport, com la resta dels 25 empleats de la plantilla.

L’acord serà amb efectes retroactrius des de l’1 de gener de 2022 i després de notificar-ho al Departament de Treball de la Generalitat, que ha actuat de mediador, les dues parts signaran el document.

Un dia llarg

Aquest dijous, 7 d’abril, al migdia, Nordvert, l’empresa adjudicatària servei de neteja viària i de recollida i transport de residus a Torredembarra havia enviat el document amb els serveis mínims als representants dels treballadors per a la vaga indefinida convocada per la CGT a partir del 8 d’abril a les set del matí.

Nordvert havia incomplert fins aquest dijous al vespre el compromís adquirit dilluns, 4 d’abril, en la reunió a tres bandes en què també hi havia l’Ajuntament de canviar els set empleats que estaven el conveni de sanejament al de  transport. Els dos documents que han enviat dimarts i dimecres des de l’empresa als representants sindicals on s’havia de plasmar l’acord que permetria desconvocar la vaga signant-lo davant del Departament de Treball de la Generalitat, no recollien aquest canvi. Aquest dimecres des del comitè d’empresa es va enviar un document que si que recollia la demanda, però la resposta de l’empresa aquest dijous han estat els serveis mínims.

Segons ha explicat Raquel Fernández, delegada sindical i representant al comitè d’empresa, al Torredembarra Actualitat, l’empresa només havia acceptat en els documents enviats el canvi de les taules salarials, però no el conveni sencer, que comprèn temes com la jornada laboral, les vacances o els dies personals. Ha posat l’exemple que en el conveni de transport tenen dos dies d’assumptes personals a l’any i en el de sanejament. També recorda que la taula salarial de sanejament “se l’ha inventat l’empresa perquè no existeix.”

Valoració de l’alcalde

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha mostrat la seva satisfacció perquè les dues parts hagin estat capaces d’arribar a un acord, “mostrant maduresa suficient per evitar que el conflicte comportés importants perjudicis per al municipi i per a la ciutadania”.En aquest sentit, l’alcalde ha ressaltat el paper de l’Ajuntament, que “en tot moment ha estat pendent del desenvolupament de les negociacions i ha participat en reunions amb ambdues parts, col·laborant en la consecució d’aquesta entesa entre les parts”.

Foto: Nordvert és l’adjudicatària del servei de neteja viària i de recollida i transport de residus a Torredembarra. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This