Torredembarra regula les condicions per alimentar gats de carrer a les colònies controlades

REDACCIÓ – Torredembarra, 5/4/2022

La Regidoria de Sostenibilitat ha elaborat una normativa per a regularitzar el funcionament i la gestió de les colònies controlades de gats de Torredembarra, que estableix les condicions per a atorgar l’autorització que permet alimentar gats de carrer en aquestes colònies. L’esmentada autorització s’ha produït a l’Associació Torrecat ‘Protegim els gats del carrer’. La normativa i l’autorització han quedat recollides en el decret núm. 603, de 4 d’abril de 2022, que ha dictat el regidor de Sostenibilitat i Salubritat, Joan Torras.

Cal tenir present, que l’Ordenança sobre la protecció, la tinença i la venda d’animals a Torredembarra prohibeix alimentar qualsevol tipus d’animal domèstic a la via pública, jardins i platges. Només es permet a associacions acreditades, i amb el coneixement de l’Ajuntament, donar de menjar a gats pertanyents a les colònies, amb la finalitat de controlar-ne la població.

La normativa que estableix les condicions per autoritzar l’alimentació de gats al carrer implica el control de la seva població (esterilitzacions), el tipus d’alimentació, horaris, condicions d’higiene, etc. També es detalla la ubicació de les 47 colònies controlades de gats existents a Torredembarra.

El regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, ha explicat que per anar més enllà en les condicions de benestar dels gats de carrer, s’ha previst la instal·lació d’una caseta  de fusta a Cal Dània perquè en situacions excepcionals, com després d’una cirurgia, calgui mantenir l’animal controlat abans de retornar-lo a la seva colònia. De fet, el decret també regula el programa d’higiene i profilaxis de les instal·lacions existents a Cal Dània  per a l’acollida d’animals abandonats o trobats fins que no siguin retirats pel seu propietari o propietària o per la gossera contractada pel Consell Comarcal del Tarragonès.

Una Taula de Benestar Animal

Encara en l’àmbit animalístic, la Regidoria de Sostenibilitat treballa en les propostes de creació de la Taula de Benestar Animal, a curt termini. Aquesta iniciativa neix de dues mocions presentades pel grup municipal del PSC i aprovades parcialment pel plenari de l’Ajuntament.

Els objectius principals de la Taula de Benestar Animal són l’elaboració de les propostes per a desenvolupar diferents programes d’actuació: tinença responsable, animals de companyia i gats de carrer.

La Taula de Benestar Animal estarà formada per representants dels grups municipals, personal de la Regidoria de Sostenibilitat, representants d’entitats ecologistes i animalistes i professionals en matèria d’animals.

Foto: Existeixen a Torredembarra 47 colònies controlades de gats. / ANNA F. / AJUNTAMENT DE TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This