Els pàrquings gratuïts de la Sort i de Mañé i Flaquer canvien de propietat

JORDI SALVAT – Torredembarra, 5/4/2022

Dos dels pàrquings privats que té llogats l’Ajuntament de Torredembarra des de fa tres anys per oferir aparcament dissuassiu i gratuït a la ciutadania i visitants han estat comprats recentment per l’empresa Marfrallo SL, propietat del director general de la companyia de distribució alimentària Fragadis, Marcel Fraga, a la família que n’eren els propietaris. Es tracta del pàrquings del passeig de la Sort i el de Mañé i Flaquer.

Fonts municipals asseguren al Torredembarra Actualitat que, a curt termini, no representarà cap canvi i els usuaris podran seguir estacionant als aparcaments. Recordem que al pàrquing de la Sort es va fer una actuació important fa gairebé un any i mig amb l’objectiu d’acabar amb les inundacions que s’hi produïen quan plovia amb una certa intensitat i que causava problemes als vehicles estacionats. A l’aparcament de Mañé i Flaquer s’hi instal·la el mercat setmanal cada dimarts.

Mirant el futur

Per la seva banda, Marcel Fraga ha explicat al Torredembarra Actualitat que es van assabentar que la família propietària dels solars se’n volia desprendre i van decidir comprar-los. “Habitualment fem inversions d’aquest tipus, a llarg termini, i més en el nostre municipi. Tenim dues línies de negoci, la comercial i la residencial, i ens interessa estar ben situats quan es desenvolupin els plans parcials on ara hi ha aquests aparcaments”, comenta Fraga, que assegura que l’objectiu de l’empresa els propers anys és seguir donant aquest servei d’estacionament a la ciutadania en aquests solars llogats a l’Ajuntament.

Tant un aparcament com l’altre es troben en dos plans parcials que s’han de desenvolupar i que estan lluny d’iniciar aquest procés. Per començar, la Generalitat ha paralitzat des de fa uns mesos el desenvolupament de plans parcials de la costa sud de Catalunya, en la qual s’inclou Torredembarra. Per altra banda, per desenvolupar la urbanització d’aquests terrenys s’ha de posar d’acord un 51% de la propietat i els propietaris són diversos en els dos casos. El Pla parcial de la Sort inclou, molt extens, a més del pàrquing de l’avinguda President Companys, que està en la mateixa situació que el del passeig de la Sort i Marfrallo SL és minoritari. En el cas del pla de Mañé i Flaquer si que és majoritari.

Foto: Una imatge del pàrquing de la Sort, que ha canviat de mans recentment. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This