Nordvert-Sorigué accepta la darrera de les demandes dels treballadors que han causat el conflicte de la brossa de Torredembarra

REDACCIÓ – Torredembarra, 4/4/2022

La reunió a tres bandes -empresa, treballadors i Ajuntament-, d’aquest dilluns, 4 d’abril, per intentar desconvocar la vaga indefinida anunciada per la CGT en el servei de neteja viària i de recollida i transport de residus al municipi a partir d’aquest proper divendres, 8 d’abril, ha acabat amb el  compromís de l’empresa Nordvert-Sorigué de canviar els set treballadors que estan al conveni de sanejament al conveni del transport, el darrer escull que quedava després de la reunió a la seu del Departament de Treball de la Generalitat a Tarragona entre representants de l’empresa i dels delegats sindicals de la CGT el divendres 1 d’abril.

Segons ha explicat Raquel Fernández, delegada sindical i representant al comitè d’empresa, al Torredembarra Actualitat, després de la reunió aquest dilluns a l’ajuntament de Torredembarra, ara estan a espera que l’empresa els enviï el document per escrit amb l’acceptació de totes les demandes que han portat a la convocatòria de vaga perquè el puguin analitzar els serveis jurídics del sindicat, es pugui votar en assemblea i signar al Departament de Treball. Només quedem tres dies per fer-ho, ja que la vaga s’iniciaria el divendres 8 a les set del matí i a l’assemblea han d’estar presents treballadors de tots els torns. Des de l’Ajuntament, es limiten a dir que “s’avança positivament.”

Recordem que divendres passat, Nordvert-Sorigue va reconèixer incidències en la prevenció de riscos laborals i que el proper dimecres, 6 d’abril, a les 9:30 hores hi haurà una reunió a la planta de tractament dels residus per posar-hi solució. L’empresa també es va comprometre a revisar les queixes individuals dels treballadors en les seves nòmines -càlculs de plusos, vacances, pagues extraordinàries- i posar mitjans perquè no tornin a succeir.

Però la convocatòria de vaga continua en peu, ja que l’empresa manté odicialment les dues taules salarials, que divideix els 25 treballadors del servei en dos grups, ja que els 7 que van entrar amb el nou contracte va tres anys es regeixen per un conveni “inventat per l’empresa” segons Fernández, que suposen un total de més de 30.000 euros anuals menys en els seus salari. La representant sindical recorda que l’únic que demanen és que s’apliqui el conveni de transport que recull el plec de clàusules del contracte, cosa que l’empresa s’ha avingut a canviar.

Foto: El servei de neteja viària i de recollida i transport de residus a Torredembarra viu un conflicte laboral des de fa dos anys. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This