La segona reunió de mediació en el conflicte de la brossa de Torredembarra acaba amb avanços però es manté la vaga

REDACCIÓ – Torredembarra, 1/4/2022

La doble taula salarial imposada de forma unilateral per l’empresa adjudicatària, Nordvert-Sorigué, és l’escull per desconvocar la vaga indefinida anunciada per la CGT en el servei de neteja viària i de recollida i transport de residus de Torredembarra. La reunió de mediació d’aquest divendres, 1 d’abril, a la seu del Departament de Treball de la Generalitat a Tarragona entre representants de l’empresa i dels delegats sindicals de la CGT ha durat més de quatre hores i, malgrat els avanços, la vaga continua convocada a menys d’una setmana del seu inici: divendres 8 d’abrils a les 7:00 hores.

Raquel Fernández, delegada sindical i representant al comitè d’empresa, ha explicat al Torredembarra Actualitat que l’empresa ha reconegut en aquesta segona reunió incidències en la prevenció de riscos laborals i que el proper dimecres, 6 d’abril, a les 9:30 hores hi haurà una reunió a la planta de tractament dels residus per posar-hi solució. L’empresa també s’ha compromès a revisar les queixes individuals dels treballadors en les seves nòmines -càlculs de plusos, vacances, pagues extraordinàries- i posar mitjans perquè no tornin a succeir.

Però la convocatòria de vaga continua en peu ja que l’empresa manté les dues taules salarials, que divideix els 25 treballadors del servei en dos grups, ja que els 7 que van entrar amb el nou contracte va tres anys es regeixen per un conveni “inventat per l’empresa” segons Fernández, que suposen un total de més de 30.000 euros anuals menys en els seus salari. La representant sindical recorda que l’únic que demanen és que s’apliqui el conveni de transport que recull el plec de clàusules del contracte.

Aquest escull s’intentarà solucionar el proper dilluns, 4 d’abril, a les 10:30 hores, en una reunió a l’ajuntament de Torredembarra on hi seran representants dels tres actors implicats: empresa adjudicatària, treballadors i consistori. Fernández recorda que fins el dia 7 hi ha temps per assolir un acord per desconvocar una vaga que podria deixar Torredembarra plena d’escombraries als seus carrers i places per Setmana Santa.

Foto: El malestar en els treballadors del servei de neteja viària i de recollida i transport de residus de Torredembarra ha ocasionat la convocatòria de vaga. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This