La CUP anuncia una denúncia a fiscalia per la situació de la recollida de la brossa a Torredembarra

REDACCIÓ – Torredembarra, 31/3/2022

El conflicte laboral de la neteja viària i recollida de la brossa a Torredembarra encara es complica més. Aquest dijous, 31 de març, la CUP de Torredembarra ha anunciat que està preparant una denúncia a la fiscalia contra el servei. Per tant, l’empresa adjudicatària, Nordvert, i també l’Ajuntament de Torredembarra. La formació anticapitalista denuncia que Nordvert porta anys vulnerant els drets més elementals de les persones treballadores i que l’Ajuntament també n’és responsable perquè durant aquests anys no ha fet res per acabar amb aquesta situació.

“Els incompliments contractuals i les diferències salarials entre les persones treballadores que fan la mateixa tasca són unes qüestions que fa anys que perduren sense que l’Ajuntament hagi fet absolutament res per impedir-ho. Tot el contrari, l’Ajuntament ha continuat prorrogant contractes amb aquesta empresa sabent que les brosses estan desbordades, que els carrers estan bruts. La situació és del tot insostenible, i malauradament, ara mateix, políticament és pràcticament impossible revertit aquesta situació”, assenyalen en un comunicat.

Encariment del servei

La CUP mostra “el nostre absolut suport amb les persones treballadores” i afirma que “les condicions precàries i de desigualtat en la qual estan sotmeses no són admissibles, i la vaga és, ara mateix, l’únic mitjà que es disposa per tal de garantir un futur laboral digne.” El partit polític, que durant els anys 2015-2019 va tenir representació al ple torrenc, recorda que “fa molts anys que denuncia que el model de gestió privada dels serveis bàsics adoptat per l’Ajuntament i secundat per partits (també d’esquerres) és un gran error.” Denuncien que aquest fet provoca “un encariment notori del servei que paguem tota la ciutadania”. Recorden l’informe del Tribunal de Cuentas que afirmava que privatitzar el servei de neteja viària suposa l’encariment d’un 71% del preu del servei.

“Aquest model de privatitzar-ho tot no implica tampoc una millora de la qualitat del servei ni garanteix els drets laborals dels i les treballadores. És un servei públic bàsic, i com a tal la seva única finalitat ha de ser satisfer les necessitats que té la ciutadania, i no per a fer negoci. Ens trobem també què el fet de privatitzar un servei ens condueix a la desatenció per part de l’Ajuntament. Sota el pretext ‘d’això se n’encarrega l’empresa privada’ l’Ajuntament fa una deixadesa de les seves funcions, i és que cal recordar que el principal responsable d’uns serveis públics bàsics com aquests, és l’Ajuntament, el qual ha d’exercir les tasques de supervisió i control de les irregularitats que facin falta”, apunten en el comunicat.

Assenyalen que “si finalment les persones treballadores van a la vaga, els únics responsables en seran l’Ajuntament i Nordvert” ja que “les persones treballadores del servei reben les conseqüències d’una gestió nefasta i indigna per part de l’Ajuntament i de l’empresa contractada. Una gestió nefasta que perjudica els treballadors i al conjunt de veïns i veïnes que en patim la brutícia i la deixadesa, i que a sobre paguem molt més del que hauríem de pagar.”

Aposta per la remunicipalització

“Exigim a l’Ajuntament que posi fre a aquesta situació abans del divendres 1 d’abril, que exigeixi a Nordverd unes condicions laborals dignes per als seus treballadors, i si no, caldrà afrontar una vaga indefinida que com no podria ser d’una altra manera, disposarà de tot el nostre suport incondicional”, segueix la formació anticapitalista que conclou: “Continuem apostant i creient que l’única solució a aquesta situació és la remunicipalització dels serveis públics que governs i partits han privatitzat. Recuperant la gestió pública abaratirem els costos per la ciutadania, garantirem millor els drets laborals, millorarem la qualitat del servei, provocarem una millor corresponsabilitat entre la ciutadania i el mateix servei, i finalment podrem avaluar i respondre de forma més eficient a les mancances que en poguessin sorgir”, conclouen.

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This