‘Estat 365’, l’exposició fotogràfica d’Imma Font que es podrà visitar a la Sala Lluís d’Icart, del 4 al 30 d’abril

REDACCÓ – Torredembarra, 30/3/2022

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra presenta l’exposició ‘Estat 365’, de la fotògrafa torrenca Imma Font Mas, que es podrà visitar del 4 al 30 d’abril, a la Sala Lluís d’Icart. Aquesta exposició es basa en el projecte artístic ‘Estat 365’, 365 fotografies que Imma Font van penjar a l’estat del seu WhatsApp entre el 4 juny de 2020 i el 3 de juny de 2021. S’ha triat una mostra de 65 fotografies per a aquesta exposició, amb un mínim d’una imatge per setmana.

La temàtica de les fotografies és molt diversa però tenen en comú que han estat preses i retocades exclusivament amb la càmera del telèfon mòbil (iPhone11 amb òptiques gran angular i súper gran angular) i a l’exposició es presenten en un mateix format de 50×50.

Imma Font ha explicat que ‘Estat 365’ neix de la necessitat imperiosa de fer fotografies cada dia després del confinament més dur que es va patir a l’inici de la pandèmia i durant el qual es va mantenir fotogràficament inactiva. Va decidir compartir dia a dia les fotografies a través de l’estat del WhatsApp perquè era ràpid, segur i amb distància.

En paraules de la fotògrafa, “pels que tenim costum de fotografiar, el moment de disparar és un moment íntim entre l’espai, la càmera i un mateix.” I el resultat d’aquest moment íntim és el que Imma Font ens mostra a ‘Estat 365’.

Imma Font Mas ha estudiat Fotografia a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya i grau superior de gràfica publicitària a l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona. Del 1990 fins al 2008 va ser la fotògrafa oficial del Centre d’Art Font de Torredembarra i des d’aleshores és freelance. Altres exposicions seves han estat sobre la història popular i religiosa de Torredembarra (2019) i sobre el folklore popular torrenc (2003). Entre els seus projectes recents, també es troba ‘Flors invisibles’ (fotografiar en el seu moment més esplèndid les flors que es troben en els camins entre els camps de cultiu), ‘Nova York’ (un joc de maquetació en un fotollibre amb doble lectura amb fotografies de la ciutat de Nova York) i ‘El bosc’ (experimentar amb el cos humà i l’entorn d’un bosc).

‘Estat 365’ es podrà visitar del 4 al 30 d’abril en el següent horari: accés pel Pati del Castell: de dilluns a divendres, de 10 a 17 h i dijous, fins a les 20 h; accés pel Camí de l’Era: divendres i dissabtes, de 18 a 21 hores. El 15 i 18 d’abril estarà tancat. El 8 d’abril, a les 20 h es farà la presentació i visita comentada a càrrec de l’autora.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This