Sense acord després de la primera reunió per desconvocar la vaga de la neteja viària i la recollida de la brossa a Torredembarra

REDACCIÓ – Torredembarra, 29/3/2022

La reunió de mediació entre els representants de l’empresa Nordvert- Sorigué i els delegats sindicals de la CGT aquest dimarts, 29 de març, a la seu del Departament de Treball de Tarragona ha acabat sense acord i, per tant, es manté la convocatòria de vaga indefinida dels treballadors de la neteja viària i del servei de recollida i transport de residus de Torredembarra a partir del proper 8 d’abril, a l’inici de la Setmana Santa. La reunió de mediació ha estat convocada després d’una primera trobada aquest dilluns 28 entre treballadors i empresa a la seu de l’Ajuntament de Torredembarra.

Raquel Fernández, delegada sindical i representant al comitè d’empresa, ha denunciat als micròfons a Ona la Torre que porten dos anys intentant parlar amb Nordvert- Sorigué, però aquesta no ha volgut mantenir-la fins ara. El problema és la negociació d’un doble conveni que està aplicant unilateralment l’empresa, ja que els treballadors més antics cobren segons el conveni del transport de Tarragona i els més nous, de residus. Segons Fernández, les taules salarials que imposa l’empresa no són oficials i inferiors al conveni. Els treballadors afectats són set.

La delegada sindical afirma que l’empresa afirma que no pot ampliar les condicions salarials dels treballadors perquè el contracte que tenen amb l’Ajuntament de Torredembarra és precari, però que els treballadors ja porten dos anys esperant que es faci cas a les seves demandes.

Segona reunió de mediació en tres dies

El proper divendres, 1 d’abril, ha estat convocada una segona reunió de mediació a la seu del Departament de Treball per intentar arribar a un acord que possibiliti la desconvocatòria de la vaga, prevista a les portes de les vacances de Setmana Santa. Durant aquests tres dies, l’empresa i l’Ajuntament mantindran una reunió per analitzar els números i veure si hi ha possibilitats de fer front a les demandes dels treballadors, per altra banda, s’ha de celebrar una assemblea de treballadors per veure si volen negociar un conveni propi del contracte.

Els motius de la vaga, segons la CGT, són la diferència salarial que es produeix entre treballadors que realitzen les mateixes funcions i irregularitats reiterades en les quanties de les nòmines -càlculs de plusos, vacances, pagues extraordinàries.-

També denuncien la inacció o manca de respostes per part de l’empresa en matèria de seguretat i salut a les persones treballadores davant de circumstàncies que afecten greument a la salut i la integritat davant dels riscs de l’activitat laboral: mala il·luminació de la planta de tractament dels residus o la circulació amb un contenidor que impedeix veure les llums del camió per part d’altres conductors. L’objectiu de la vaga és que l’empresa desisteixi en les pràctiques que motiven aquesta convocatòria.

Foto: Torredembarra podria tenir aviat problemes amb la recollida de la brossa. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This