L’Ajuntament de Torredembarra posa en marxa la Unitat d’Energia i se suma a l’Hora del Planeta

REDACCIÓ – Torredembarra, 25/3/2022

L’Ajuntament de Torredembarra s’adhereix, un any més, a l’Hora del Planeta contra el canvi climàtic. Aquest dissabte 26 de març, de 20.30 a 21.30 hores, s’apagaran els llums de l’edifici del Castell, la Torre de la Vila i l’Església de Sant Pere Apòstol. Coincidint amb aquesta acció, la Regidoria de Sostenibilitat fa pública la creació, dins de l’organigrama municipal, de la Unitat de l’Energia per impulsar mesures d’estalvi i eficiència energètica en els edificis municipals, en la mobilitat pròpia i en l’enllumenat públic i també per impulsar les campanyes de conscienciació i promoció de l’eficiència ciutadana en l’ús de l’energia, tant elèctrica com lligada a la mobilitat.

La creació de la Unitat de l’Energia es troba inclosa al Pla d’Acció d’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) que va aprovar el ple de l’Ajuntament de Torredembarra com a conseqüència de formar part del Pacte d’alcaldes i alcaldesses pel clima i l’energia sostenible. Aquesta unitat també coordinarà la comissió de seguiment del PAESC, constituïda per tècnics i regidors de Sostenibilitat, Via Pública i Manteniment, Mobilitat i Urbanisme.

L’abast del PAESC respon a les directrius que s’estableixin per part de Unió Europea i inclou  42 accions concretes, 21 de mitigació i 21 d’adaptació a les conseqüències del canvi climàtic a nivell de Torredembarra que l’Ajuntament ha de desenvolupar. D’aquestes propostes, durant l’any 2021 ja se n’han executat un 30%, aproximadament, tant de mitigació com d’adaptació.

El regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, ha posat de relleu la voluntat de mantenir en funcionament el Punt d’Assessorament Energètic que està obert els dimarts i dijous, a Cal Bofill, amb l’objectiu d’ajudar els sectors més vulnerables de la societat a minimitzar al màxim la despesa lligada al consum energètic a les llars. També es volen impulsar els canvis necessaris en matèria de consum energètic en les dependències i vehicles municipals per afrontar la ja imminent transició energètica davant la crisi climàtica que estem vivint.

D’altra banda, l’Hora del Planeta és una campanya de l’entitat ecologista WWF que va començar el 2007 a Sidney (Austràlia), amb el gest simbòlic d’apagar la llum durant una hora com a mostra de la lluita contra el canvi climàtic. Aquest gest, repetit cada any, s’ha convertit en una iniciativa mundial en defensa del medi ambient i una crida a mobilitzar-se i a actuar de manera constructiva en defensa del planeta.

Enguany, aquesta acció té lloc en un moment molt difícil a Europa degut a l’atac militar a Ucraïna i la crisi humanitària que està provocant. Una situació que ha posat també de manifest l’excessiva dependència dels països europeus dels combustibles fòssils, una dependència que també es manifesta en l’àmbit local.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This