El pròxim 3 d’abril arriba una nova edició de la Mostra ‘Ranxets, la cuina a Torredembarra’ 

REDACCIÓ – Torredembarra, 21/3/2022

Torredembarra recupera la Mostra “Ranxets, la cuina a Torredembarra” després de dos anys sense dur-se a terme a causa de la pandèmia. La cita gastronòmica tindrà lloc el pròxim 3 d’abril, a partir de les 12 hores, a la plaça de les Remendadores (Jardins de Cal Bofill). Hi prendran part quatre establiments de restauració del municipi, els cuiners Àlex Segú i Eloi Figuerola, i dues bodegues de la Torre que oferiran degustacions de vins i caves de qualitat.

Seguint la línia de l’última edició, els participants mostraran en directe com duen a terme l’elaboració dels plats de ranxets que es podran degustar a la Mostra:

  • Arròs amb bacallà. Cal Silver.
  • Mandonguilles amb canana. La Xeriueta.
  • Sípia estofada amb allioli. La Xeriueta.
  • Fideuejat amb tinta de sípia i allioli. Las Palmeras.
  • Arrossejat amb gambetes i allioli. Òxid Restaurant.
  • Bull a l’allipebre. Cuiners Àlex Segú i Eloi Figuerola.

El programa d’activitats és el següent:

Organització: Regidories de Turisme i de Comerç, Indústria i Activitats.

Tapa + beguda: 3 euros.

A partir de les 12 hores:

Showcooking: com es cuinen els Ranxets? A càrrec dels restaurants participants.

Degustació de Ranxets. Venda de tiquets fins a exhaurir existències. Venda de tiquets prèvia: Dijous 31 de març i divendres 1 d’abril, de 9 a 14 h, i dissabte 2 d’abril, d’11 a 13.30 h, a l’Oficina de Turisme, pg. Rafael Campalans, 10. El mateix dia, a l’envelat de Cal Bofill.

Degustacions de vins i caves a càrrec de les bodegues Bon Vi i Cal Serafí. Preus a consultar a l’estand dels establiments.

De 12.30 a 14 h:

Taller infantil de cuina: Tartaletes farcides, a càrrec de PetitXef.

Itinerant musical amb Stromboli Jazz Band.

Què són els Ranxets?

Els Ranxets són plats que han estat sempre presents en la dieta dels torrencs durant moltíssimes generacions, fets amb ingredients i productes bàsics de la mar i del camp, que tothom tenia a l’abast a casa seva: alls, tomàquets, fruits secs, oli, vi, verdures i peixos de temporada.

És una generosa varietat de plats que van des d’escabetxos fins bull a l’all i pebre, passant per musclos a la marinera, asmarris, alls cremats, fideuejats, romescos variats: sípia, pop…, truita amb suc, bacallà amb tomàquet, xirles amb all i ceba, etc. La promoció gastronòmica amb el nom de Ranxets s’inspira en el llibre homònim del Centre d’Estudis Sinibald de Mas, un llibre de receptes, però també de conceptes culinaris.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This