La consulta de l’Alfa i Omega es farà entre finals d’abril i inicis de maig

REDACCIÓ – Torredembarra, 17/3/2022

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha anunciat en el darrer ple ordinari municipal, aquest dijous 17 de març, quan es portarà a terme la consulta sobre el retorn o no de l’escultura de l’Alfa i Omega, al bloc de Baix a Mar: des de finals d’abril a principis d’abril. Rovira ha explicat que en pocs dies es presentarà la campanya de comunicació de la consulta i es concretaran les dates exactes de la votació. El període de votació serà entre 10 i 15 dies.

En la consulta es votarà entre dues propostes: una rèplica de l’Alfa i Omega amb materials més resistents o bé una piràmide com la que hi havia a mitjans del segle XX per tirar les barques. Recordem que l’Alfa i Omega és obra de l’artista Rafael Bartolozzi i va ser retirada del bloc de Baix a Mar el juny de 2018 a causa del seu mal estat per la manca de manteniment des que es va instal·lar l’any 1999.

La regidora de Participació Ciutadana, Marga Rovira, ha explicat que es podrà participar a la consulta telemàticament a través d’una plataforma o bé presencialment, amb urnes en espais públics habilitats. A més, prèviament hi haurà una campanya informativa per explicar el procediment de la votació i les característiques de les dues propostes.

En la votació hi podran participar les persones que estiguin empadronades a Torredembarra i també els titulars d’una segona residència, i que, per tant, paguin l’IBI. En aquest segon cas, caldrà que es donin d’alta a la plataforma i només podrà votar una persona per cada llar. En ambdós casos podran votar els qui tinguin com a mínim 16 anys.

Foto: Una imatge de l’Alfa i Omega al bloc de Baixa a mar. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This