Sortida del GEPEC-EdC i el GEVEN per conèixer la restauració de dunes i llacunes litorals

REDACCIÓ – Torredembarra, 16/3/2022

El GEPEC-EdC i el GEVEN organitzen aquest proper 31 de març, de 10 a 13 hores, una sortida per conèixer sobre el terreny la restauració de dunes i llacunes litorals, que serà la primera del Cicle Endinsem-nos al territori!, de la Xarxa per a la Conservació de la Natura. El punt de trobada és el Club Marítim de Torredembarra.

Durant la sortida es visitarà l’espai natural dels Muntanyans de Torredembarra i les dunes experimentals de la platja urbana de la Paella i permetrà conèixer tant les estratègies de gestió usades des de 1985 com les noves metodologies que s’apliquen per restaurar ecosistemes.

Posteriorment es desplaçaran fins el Vendrell per visitar la zona humida de les Madrigueres, un espai simbòlic pel Grup Ecologista del Vendrell i el Baix Penedès (GEVEN), ja que des dels anys noranta ha estat un espai reivindicat per l’entitat, entre altres coses, per ser l’última àrea sense edificar al litoral de la comarca. Finalment, després d’una llarga campanya, a començaments del segle XXI l’espai es va salvar de la construcció.

Al cicle, que compta amb set sortides, en trobareu a espais repartits per la geografia catalana on es parlarà de diverses temàtiques: projectes de custòdia fluvial; de conservació de la biodiversitat en espais agraris; de gestió forestal, comunal i municipal d’espais naturals; projectes que compten amb la implicació de voluntariat, empreses i propietat; i projectes de conservació de sistemes litorals.

Us podeu inscriure AQUÏ

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This