Torredembarra celebra quatre anys de Festa de l’Arbre

REDACCIÓ – Torredembarra, 10/3/2022

Per quart any consecutiu, la Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra ha celebrat la Festa de l’Arbre durant el mes de març. Des del 2019 fins aquest 2022, el verd urbà del municipi s’ha vist incrementat en un centenar d’arbres i 415 arbustos i plantes aromàtiques en els indrets on s’han dut a terme les plantades. En conjunt, la participació en la festa de l’arbre aquests anys, tenint en compte que l’any 2020 per confinament COVID només es va poder dur a terme la plantada del parc de les Tretze Roses amb els alumnes de l’Institut Ramon de la Torre, ha estat molt nombrosa, amb unes 600 persones en total entre l’any 2019 i el 2022.

Els llocs escollits per introduir més verd urbà en el municipi per combatre l’efecte illa de calor provocat pel canvi climàtic han estat la Rasa (aquest dimecres 9 de març amb alumnes de primer d’ESO de l’Institut Torredembarra) i el parc de les Tretze Roses (el 2 de març amb alumnes de primer d’ESO de l’Institut Ramon de la Torre). Com a novetat, enguany s’ha obert l’acte a la ciutadania en general el dissabte 5 de març, a la zona propera al parc de Cal Llovet.

En conjunt, amb aquesta activitat, el parc de les Tretze Roses ja compta amb 52 arbres i 114 arbustos i plantes aromàtiques més. La zona de la Rasa, on l’activitat només ha tingut lloc els anys 2021 i 2022, ja compta amb 30 arbres i 30 arbustos més. Pel que fa a altres zones on s’han dut a terme plantades amb motiu de la Festa de l’Arbre, el Jardí de la Biblioteca Mestra Maria Antònia compta amb una tanca amb 50 plantes aromàtiques gràcies a una actuació conjunta l’any 2019, la paret del pati de l’Institut Ramon de la Torre compta amb 125 parres verdes  i el parc proper a Cal Llovet 18 arbres, 18 arbustos i un parterre amb 78 plantes aromàtiques.

Pel que fa a les espècies, s’han plantat alzines, freixes de fulla petita, tamarius, garrofers, llentiscles, sàlvia, romaní, corretjoles, espígol, margallons, etc.

Tots els espais triats per a fer plantades tenen en comú estar ubicats en zones on hi fan estada persones de les considerades més vulnerables en matèria de l’efecte illa de calor, un dels més significatius previstos a Torredembarra lligat al canvi climàtic.

El regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, ha destacat que, a més d’aquesta activitat, l’Ajuntament disposa d’una subvenció de la Generalitat de Catalunya per anar incrementant el verd urbà durant aquest 2022 a les places del municipi, precisament per actuar en aquestes zones on la població més vulnerable, infants i persones grans, hi fan estada.

Fotos: Dues imatges de la Festa de l’Arbre 2022. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This