La Generalitat licita de nou la Comissaria dels Mossos amb l’objectiu d’inaugurar-la el 2024

REDACCIÓ – Torredembarra, 10/3/2022

La Generalitat ha tornat a licitar la Comissaria dels Mossos d’Esquadra després que l’any passat quedés deserta en el primer intent. L’actualització de preus de mercat ha situat el preu de sortida de la licitació a més de 4 milions d’euros -incloent el 21% de l’IVA-, gairebé un milió més car que la primera licitació. Els terminis previstos són 18 mesos d’obra i una garantia fins als 24. L’inici de les obres se situa al setembre. Si els terminis es compleixen, durant l’any 2024 s’inauguraria l’equipament.

El sobrecost de les obres, a causa que el projecte inicial no contemplava la recollida d’aigües pluvials, va fer que l’empresa guanyadora de la licitació renunciés i les que havien quedat en segon i tercer lloc, també. La previsió inicial és que les obres, que duraran 15 mesos, comencessin la passada tardor, i la comissaria pogués ser operativa el darrer trimestre d’aquest any o inicis de 2023,

Recordem que la comissaria dels Mossos es construirà a uns terrenys situats a la zona de Nova Torredembarra i donarà servei a tot el Baix Gaià, amb una cinquantena d’agents treballant-hi.. En els pressupostos de la Generalitat pel 2022 apareix una partida de 2,4 milions.

Fins que la nova comissaria sigui operativa, des d’Interior defensen que el Baix Gaià veurà reforçada la seva seguretat gràcies a una part dels 23 agents destinats a l’Àrea Policial del Tarragonès procedents de la darrera promoció dels Mossos d’Esquadra. De la propera promoció també en podran arribar nous efectius. Interior preveu promocions anuals de 700 a 800 nous agents fins passar de 18.000 a 22.000 agents a tot Catalunya.

Foto: Un moment de la visita del conseller Elena el juliol passat als terrenys on es construirà la nova comissaria. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This