L’Ajuntament de Torredembarra col·labora en la campanya del Fons Català de Cooperació de suport a la població d’Ucraïna

REDACCIÓ – Torredembarra, 3/3/2022

L’Ajuntament de Torredembarra col·labora amb la campanya de suport a la població víctima del conflicte armat a Ucraïna, que ha posat en marxa el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. La primera acció serà aprovar una aportació econòmica de 2.500 euros, xifra que doblarà l’aportació anual que l’Ajuntament ja fa a aquest ens.

Cal recordar que el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament és una organització formada per ajuntaments catalans i altres organitzacions municipalistes (diputacions, consells comarcals i mancomunitats) que destinen una part del seu pressupost a finançar accions de cooperació al desenvolupament i de solidaritat amb els pobles dels països més desfavorits.

En aquesta línia de suport, també es comunica a la ciutadania que poden participar en la campanya del Fons Català amb aportacions econòmiques en els següents comptes corrents:

BBVA, codi IBAN: ES91 0182 6035 4102 0160 8531

CaixaBank, codi IBAN: ES79 2100 3200 9625 0002 9627

El mateix Fons Català de Cooperació ha informat que els recursos econòmics recollits a través de la crida d’emergència es destinaran a donar assistència en les rutes de fugida és a dir, cobertura de necessitats bàsiques: alimentació, salut, higiene, atenció psicosocial, protecció, serveis sociojurídics de persones desplaçades… També es preveu poder dur a terme el desplegament d’un dispositiu sanitari o humanitari ampli en territori ucraïnès i accions de suport a municipis afectats dels països de primera acollida. Més informació: https://www.fonscatala.org/ca

D’altra banda, en els propers dies l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, i la regidora d’Acció Social, Marga Rovira, tenen previst reunir-se amb membres de la comunitat ucraïnesa a Torredembarra per valorar altres ajuts o col·laboracions i també amb representants d’entitats humanitàries que treballen al municipi.

Foto: Concentració dimarts 1 de març a la plaça del Castell de Torredembarra en suport al poble ucraïnès. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This