Campanya de donació de plasma aquest 1 de març a Torredembarra

REDACCIÓ – Torredembarra, 28/2/2022

L’Espai Cultural Sala del Mar acollirà aquest dimarts, 1 de març, una campanya de donació de plasma, de 17 a 21 hores. Les persones interessades a participar-hi han de reservar hora al Banc de Sang i Teixits en el següent enllaç: https://bit.ly/3BYtJRr

Per què és important donar plasma?

Les proteïnes que conté el plasma són essencials per tractar malalties com les que generen problemes de coagulació o en el sistema de defenses. A Catalunya no tenim prou plasma per atendre tots els malalts que necessiten aquestes proteïnes i hem d’importar plasma procedent d’altres països, bàsicament dels Estats Units.

Cal tenir en compte que es pot donar plasma cada 15 dies, un màxim de 24 cops l’any. Per poder fer-ho s’han de complir els mateixos requisits que per ser donant de sang. És a dir, cal tenir entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 quilos, trobar-se bé de salut i, en el cas de les dones, no estar embarassada.

La donació només de plasma o “plasmafèresi” dura uns 45 minuts i consisteix a extreure sang, separar-ne les cèl·lules sanguínies, retenir el plasma i retornar la resta al donant per la mateixa via.

Foto: Les proteïnes que conté el plasma són essencials per tractar malalties com les que generen problemes de coagulació o en el sistema de defenses. / BANC DE SANG

Hemeroteca

Tweets recents

Share This