Miquel Àngel Marchal assumeix la presidència del Sindicat Unificat de Comandaments Policials

REDACCIÓ – Torredembarra, 24/2/2022

El Sindicat Unificat de Comandaments Policials (SUCPOL) tindrà a partir d’ara com a president el cap de la Policia Local de Torredembarra, Miquel Àngel Marchal, després de la darrera assemblea de l’organització sindical, el passat 17 de febrer. Agafa el relleu d’Enrique Ferreira, cap de la Guàrdia Urbana de Tarragona, que està a prop de la jubilació i va decidir deixar el càrrec.

Marchal ha explicat al Torredembarra Actualitat que es tracta d’un “relleu natural” i una  “renovació” de l’equip que fins ara dirigia el sindicat i del qual el cap policial torrenc n’era secretari. L’elecció es va fer amb el suport d’una gran part dels afiliats  i del president sortint L’acompanyarà com a nou secretari d’organització un altre representant del Baix Gaià, el cap de la Policia Local de Creixell, Antonio Dote. “Volia tenir una persona preparada i amb qui tenim molta confiança”, assenyala.

Una de les condicions que va posar Marchal quan li van oferir assumir la presidència va ser que la nova junta fos més paritària i per això ha volgut comptar com a nova secretària general Raquel López, cap de la Policia Local de Montblanc. La junta directiva de SUCPOL la completen Jesús Antoni González, sergent de la Policia Local de Cambrils, com a tresorer; Víctor Molleda, sergent de la Policia Local de Salou, com a secretar i Àngel Fernández, José Valiente, Jordi Gil, Xavier Saragossa, Isabel Hernández i Àlex Alegre Mota, com a vocals.

SUCPOL va néixer fa uns vint anys com un sindicat apolític i que defensa els interessos dels seus afiliats, que són una cinquantena. Un 90% d’aquests afiliats es concentra al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Un dels grans objectius de l’organització, és, segons Marchal, la homogeneïtzació de la normativa en benefici a les policies locals i, per això, mantenen un contacte molt directe amb el Departament d’Interior de la Generalitat.

Marchal, que assenyala com a gran objectiu de la seva junta la defensa dels interessos professionals dels comandaments i caps de policies locals i cossos de vigilants de Catalunya, considera que la seva elecció també contribuirà a donar prestigi a la Policia Local de Torredembarra i poder treballar colze a colze amb Interior i adquirir més experiència veient que es fa en les policies d’altres municipis.

Foto: Miquel Àngel Marchal és el cap de la Policia Local de Torredembarra, / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This