Ajuntament i Generalitat signaran un nou conveni per a la protecció de dels Muntanyans

REDACCIÓ – Torredembarra, 21/2/2022

L’Ajuntament de Torredembarra i la Generalitat signaran un nou conveni de col·laboració per a la protecció i manteniment de l’espai natural dels Muntanyans, actualitzant l’actual que està en marxa des de fa vint anys. També s’inclouran en aquest nou conveni les espècies i hàbitats singulars de Torredembarra per així tenir present la nova situació produïda per la nidificació des de fa uns anys, del corriol camanegre, al camp de dunes de la platja de la Paella.

Així es va acordar en la reunió de treball que van mantenir dimecres passat el recentment nomenant director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Marc Vilahur, i el regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra, Joan Torras, acompanyats per la cap de la unitat de Medi Ambient de l’Ajuntament, Elisenda Forés.

El regidor Joan Torras va reiterar la voluntat de col·laboració de l’Ajuntament que en aquests vint anys ha estat aportant personal, material i fons econòmics a l’execució de les subvencions que han anat rebent de la Direcció General per augmentar la protecció de l’espai natural. També va destacar la voluntat de participació en l’execució d’aquestes subvencions amb els col·lectius socials i ecologistes que defensen aquesta zona humida singular i va posar de nou a disposició de la Generalitat una part de Cal Bofill com a centre d’interpretació de l’espai natural i dels seus valors. Concretament, d’una sala en exclusiva per a la difusió del corriol camanegre (Charadrius alexandrinus).

Per la seva part, el director general, Marc Vilahur, va expressar la voluntat de la Generalitat d’establir el nou conveni amb l’administració local i va anunciar que des de la Direcció General s’està treballant en la convocatòria de noves línies de subvenció que facilitin la col·laboració entre els ens locals i els col·lectius socials de manera que es puguin sol·licitar conjuntament i que siguin plurianuals, a diferència de les actuals.

Els representants d’ambdues administracions es van emplaçar a establir els contactes tècnics necessaris per iniciar la redacció del nou conveni i a treballar conjuntament, també amb les entitats ecologistes, en la protecció tant de l’EIN com d’espècies com el corriol. En el cas concret de la nidificació del corriol al camp de dunes de la platja de la Paella, s’establirà una coordinació màxima entre administracions i entitats de protecció de la natura per compaginar les activitats lúdiques i de protecció.

Foto: Una imatge de l’espai natural dels Muntanyans. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This