Torredembarra, el municipi de la demarcació de Tarragona amb el preu més alt en els habitatges nous

REDACCIÓ – Torredembarra, 16/2/2022

Torredembarra és la localitat de la demarcació de Tarragona on el preu dels habitatges nous és més elevat. El cost per metre quadrat és de 3.400 euros, segons l’estudi anual de l’Associació de Promotors de Catalunya. En l’altre costat de la balança tenim Móra d’Ebre, amb 625 euros per metre quadrat.

A escala global, el preu mitjà dels pisos de nova construcció al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre és de 213.000 euros. En dades percentuals, el preu de l’obra ha crescut un 12,5% en el 2021.

Després que el sector es paralitzés amb l’eclosió de la pandèmia de la Covid-19 el març de 2020, ara sembla que es recupera. Per exemple, a la demarcació hi ha més d’un centenar de noves promocions, amb uns 600 habitatges a la venda. Tarragona i Reus generen, com és habitual, molts moviments en aquest sentit, mentre que Salou o Cambrils cada vegada compten amb més veïns de primera residència. A Torredembarra, l’oferta, en canvi, és més baixa.

El president de l’Associació de Promotors de Catalunya, Xavier Vallmitjana, celebra que hi hagi una promoció d’habitatges tan important, la qual cosa “significa que el territori es mou”. Des de l’entitat també alerten que Tarragona compta ja amb pocs solars urbanitzables. En la mateixa línia, des de la comissió territorial d’Urbanisme de Tarragona, el seu president, Daniel Roig, apunta que aquesta circumstància podria disparar el preu dels habitatges.

 

Foto: Una imatge de la construcció d’un dels darrers edificis d’habitatges de Torredembarra. / JOAN CASAS

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This