Ja hi ha data de la consulta sobre el futur del bloc de Baix a Mar

REDACCIÓ – Torredembarra, 15/2/2022

Sembla que finalment hi haurà consulta sobre el retorn o no de l’escultura de l’Alfa i Omega, obra de l’artista Rafael Bartolozzi, al bloc de Baix a Mar, d’on va ser retirada el juny de 2018 a causa del seu mal estat per la manca de manteniment des que es va instal·lar l’any 1999. El govern municipal va anunciar que es faria una consulta entre dues propostes: una rèplica de l’Alfa i Omega amb materials més resistents o bé una piràmide com la que hi havia a mitjans del segle XX per tirar les barques.

La regidora de Participació Ciutadana, Marga Rovira, ha afirmat en una entrevista a Ona la Torre que el procés participatiu per decidir què s’instal·larà al bloc de Baix a Mar està a la fase final de la seva preparació i es farà previsiblement al voltant de la propera Setmana Santa. La regidora ha explicat que es podrà participar a la consulta telemàticament a través d’una plataforma o bé presencialment, amb urnes en espais públics habilitats. A més, prèviament hi haurà una campanya informativa per explicar el procediment de la votació i les característiques de les dues propostes.

En la votació hi podran participar les persones que estiguin empadronades a Torredembarra i també els titulars d’una segona residència, i que, per tant, paguin l’IBI. En aquest segon cas, caldrà que es donin d’alta a la plataforma i només podrà votar una persona per cada llar. En ambdós casos podran votar els qui tinguin com a mínim 16 anys.

Foto: L’Alfa i Omega va estar gairebé vint anys davant de la platja de Baix a Mar. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This