Salut està a prop de donar el sí a l’emplaçament del nou CAP

REDACCIÓ – Torredembarra – 6/2/2022

El Departament de Salut de la Generalitat està acabant d’estudiar la documentació per respondre definitivament a la proposta d’ubicació del nou Centre d’Assistència Primària (CAP) que ha fet l’Ajuntament de Torredembarra. Recordem que el nou equipament ha de substituir l’actual, que després de 25 anys de la seva entrada en servei s’ha quedat petit i que, en poques setmanes, veurà com comencen a entrar en servei dos espais provisionals ubicats en mòduls prefabricats als laterals de l’edifici. Segons ha pogut saber el Torredembarra Actualitat “tot apunta al sí” per part de Salut, encara que la decisió final encara no s’ha pres.

L’Ajuntament de Torredembarra aposta per ubicar el nou centre sanitari en uns terrenys municipals al costat de cementiri, tipificats com a zona d’equipaments i, on des de l’any 2009, hi ha el Bike Park Costa Daurada.  I es que un cop descartada la possibilitat inicial d’ampliar el CAP actual -perquè els terrenys del voltant són privats-, la primera opció del consistori torrenc era ubicar el nou centre sanitari al costat de la Zona Esportiva, on ara hi ha l’espai de socialització de gossos, però com està classificat com a zona destinada a equipaments esportius, es podrien allargar massa els tràmits legals.

A l’altra banda de la carretera de la Riera hi ha aquests terrenys municipals el mes de desembre van visitar responsables del CatSalut. El principal inconvenient d’aquest espai és que està allunyat de la trama urbana i caldrien treballs d’urbanització i millorar-ne la connectivitat, tenint en compte que un gran nombre d’usuaris d’un CAP són persones grans o amb problemes de mobilitat.

Efecte col·lateral al Bike Park Costa Daurada

Però si la proposta del govern Rovira tira finalment endavant hi ha un equipament esportiu que en sortirà afectat i és el Bike Park Costa Daurada, que ocupa aquest espai des de l’any 2009, quan l’Ajuntament el va cedir al BikeTrial Costa Daurada Torredembarra. Des de llavors les instal·lacions s’han anat ampliant i són unes de les referència a nivell català i estatal, acollint molts campionats, a més de ser un espai d’entrenament per als pilots de l’entitat. Però aquesta cessió de facto no s’ha plasmat en cap document oficial.

El president del Bike Trial Costa Daurada Torredembarra, Àngel Batlle, mostra la seva preocupació per les intencions de l’Ajuntament i afirma que “no ens poden tancar la barraca així com així.” “En aquest bike park hi hem invertit molts diners i la mà d’obra l’hem posat de franc. A més, som una entitat esportiva que ha crescut molt els últims anys i actualment ja freguem els 250 socis. Som dels clubs més importants de Torredembarra”, assenyala Batlle.

Fa unes setmanes, Batlle va mantenir una trobada amb el regidor d’Esport, Raúl García. “Ens va intentar tranquil·litzar explicant que ara per ara només s’ha ofert aquest espai a la Generalitat”, comenta Batlle. García, per la seva banda, reconeix que si finalment es construeix allí el CAP s’haurà de buscar una solució pel bike park i una seria la reubicació precisament als terrenys de l’altra banda, on ara hi ha l’espai per a la socialització de gossos. García recorda que en el millor dels casos encara queden quatre o cinc anys per un hipotètic trasllat i hi ha temps per estudiar el cas. El cost del trasllat de l’equipament esportiu tindrà un preu molt elevat i es podria situar al voltant dels 200.000 euros, segons el club.

Foto: Una imatge del Bike Park Costa Daurada, els terrenys escollits per l’Ajuntament per a construir el nou CAP. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This