Torredembarra engega el projecte de benestar animal ‘Atipagats’ actuant en sis colònies felines

REDACCIÓ – Torredembarra, 3/2/2022

La Regidoria de Sostenibilitat ha senyalitzat sis de les colònies de gats gestionades per l’Associació Torrecat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torredembarra, i ha ubicat punts d’alimentació, els anomenats “Atipagats”. Es tracta d’un projecte de benestar animal que s’ha presentat aquest dijous, 3 de febrer. El regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, ha ressaltat el caràcter divulgatiu i educatiu del projecte per conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de protegir i tenir cura dels gats de carrer i aconseguir una bona convivència.

La idea del projecte va sorgir de l’Associació Torrecat, una entitat nascuda fa dotze anys, que té cura dels gats de carrer i en promou l’esterilització i l’adopció gràcies a la tasca desinteressada de bona part dels seus 115 socis. Fins al moment, l’alimentació dels animals es duia a terme amb garrafes, a les quals se’ls feia unes obertures per ubicar l’aigua i el pinso. El president de Torrecat, Antoni Egea, ha explicat que en altres localitats es reciclen contenidors d’orgànica com a punts d’alimentació i que a Torredembarra s’ha anat més enllà amb la col·laboració de l’Institut Ramon de la Torre, que ha adaptat els contenidors per fer-los més atractius. En aquest sentit, ha agraït la feina feta per professorat i alumnes, així com el suport cava vegada més ampli que reben de l’Ajuntament.

Per la seva banda, Anna Roca, professora de visual i plàstica de l’Institut Ramon de la Torre, ha exposat que en aquest projecte hi han treballat alumnes del programa de formació i inserció d’auxiliar de manteniment d’embarcacions esportives i d’esbarjo i de visual i plàstica de quart d’ESO. Els contenidors d’orgànica s’han reciclat com a punt d’alimentació per a felins, fent unes obertures laterals des d’on poden accedir a l’interior d’unes garrafes on es posa el pinso per un costat i l’aigua per l’altre. A més de ser funcionals, s’han acolorit externament pintant-los amb esprais de grafits amb plantilles d’escenes de gats i missatges per fomentar l’adopció.

Actualment, a Torredembarra hi ha 49 colònies de gats amb uns 600 animals controlats. Cada any se n’esterilitzen uns 200. Les colònies que ara s’han senyalitzat i on s’han ubicat els “atipagats” es troben al passatge Lleida, al carrer Fragata, a la zona verda del camí de Sadolla, a la zona verda del carrer Pirineus amb carretera. de la Pobla, al carrer Cal Pastoret i a la part superior del parc de Frederica Montseny.

Foto: El regidor de Sostenibilitat amb voluntaris de Torrecat i la professora Anna Roca. I a baix, un dels contenidors adaptat per alimentar gats. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This