Onada de robatoris als pagesos de la zona de la Rasa

JORDI SALVAT – Torredembarra, 25/1/2022

Els pagesos de la partida de la Rasa de Torredembarra estan preocupats i enfadats amb els robatoris que han patit als seus masos aquest darrer mes, que s’eleven ja a una quinzena. Aquest darrer cap de setmana passat s’han produït quatre noves entrades i han fet malbé una caseta i s’han emportat material divers de més valor.

Un dels pagesos afectats, Daniel Rovira, explica que els lladres s’emporten material com cables i a un dels seus veïns li han robat la bomba per treure aigua de la bassa. També han sostret verdures i fruites. “A més del que roben també provoquen molts danys com portes i panys rebentats. N’estem bastant farts”, denuncia Rovira.

Les entrades es produeixen entre les onze de la nit i les cinc de la matinada i en el seu cas només han de saltar un marge, però en altres casos han saltat els tancats i en aquest cas és un delicte més greu. “Si venen a aquestes hores no ho fan per robar només verdura. Aquest cap de setmana han intentat entrar al primer pis d’un dels masos, on hi viuen els propietaris, però les reixes que tenen instal·lades ho van impedir”, explica.

Càmeres per identificar els lladres

Els propietaris dels conreus han arribat a l’extrem d’instal·lar càmeres de vigilància que ajuden la Policia Local de Torredembarra a identificar algunes de les persones que entren a robar.

La policia torrenca va mantenir una entrevista amb un representant del col·lectiu de pagesos de la zona. Fa dues setmanes, la Policia Local va identificar una persona que va ser investigada i imputada per furt. La Policia Local ha incrementat en servei de vigilància a les nits i demanarà la col·laboració dels Mossos d’Esquadra.

Aquesta darrera nit, del 25 de gener, la Policia Local de Torredembarra ha identificat una altra persona que hauria entrat en els conreus dels pagesos de La Rasa.

Rovira també critica els procediments a l’hora de presentar les denúncies a la Policia Local, que els fan perdre molt de temps, quan són autònoms i aquestes hores no les poden dedicar a treballar.

Foto: Desperfectes patits en les propietats dels pagesos durant els assalts. / CEDIDES

Hemeroteca

Tweets recents

Share This