Maria Alegret: “Hem de qüestionar-nos constantment la manera d’educar els fills”

REDACCIÓ – Torredembarra, 25/1/2022

Aquest dimecres, 26 de gener, a les 17.15 hores, a la Biblioteca Mestra Maria Antònia, l’altafullenca Maria Alegret  presenta el seu llibre La experiència de educar, publicat per La Banya Edicions. Alegret ha estat a Ona la Torre per parlar del seu llibre i també hi era el Torredembarra Actualitat. Defineix el seu llibre com una barreja del relat de la seva pròpia experiència vital com a mare i mestra i temes tècnics i teòrics de la seva formació. L’autora del llibre aposta per “una constant reflexió per part de professionals i les mares i pares sobre la manera d’educar els fills i qüestionar-se coses.

Alegret parteix de la seva experiència com a docent i com a mare de dues filles. “L’experiència ens carrega la motxilla d’eines per donar ales als petits i no tan petits, en l’adolescència. Com més anys portes, més ric ets en aquest tipus d’eines pots aportar com a mestre”, afirma la mestra, que considera molt important la implicació de mares i pares en l’educació dels seus fills des del naixement.

Reconeix que pel que fa a l’educació s’ha trobat un sostre que ha intentat superar formant-se més enllà de l’educació tradicional, en coaching i PNL, buscant una visió més àmplia de l’educació i ajudant als alumnes a donar el millor d’ells enfocant-nos no en les carències sinó en el que saben fer, en el que són bons: “A partir d’aquí sumen en autoestima, en creixement personal i responen d’una firma molt positiva. I com tenen més autoestima parlen més del que pensen i exposen el seu criteri, sense por al que els diran.”

Alegret adverteix dels problemes que pot representar per a les famílies l’adolescència, ja que és una fase en què els fills s’ho qüestionen tot, fins i tot el que fins llavors era normal. i sorgeixen els conflictes amb els pares. “No és una edat fàcil, però jo soc una apassionada de l’adolescència perquè parlen clar, sense filtres, com ja no fan durant la maduresa”, assenyala Alegret, que aconsella treballar la tolerància de la frustració i la cultura de l’esforç des que són petits. “Des de petits hem de donar-los petites responsabilitats, com desar l’abric quan arriben a casa”, apunta.

Posteriorment a la presentació del llibre, tindrà lloc un debat on es parlarà sobre educació de manera interactiva i vivencial. Cal reservar plaça per assistir a la presentació al telèfon 667 17 12 91. Per a més informació: biblioteca@torredembarra.cat.

Més enllà de l’educació

Maria Alegret és mestra d’educació infantil i primària des de fa més de quinze anys. Ara també és professora de secundària, per a cicles formatius de grau mig i superior. La seva formació ha passat per cursar un màster de coaching que aplica des d’aleshores amb el seu alumnat. Assessora famílies i adolescents. Desenvolupa tallers de creixement personal amb joves i adults. També s’ha format en PNL (programació neurolingüística) i ha treballat amb nois i noies d’altes capacitats. Tot això i els seus anys d’experiència professional l’han portat a escriure aquest llibre. Ha volgut escriure sobre la seva experiència educativa i  continuar reflexionant sobre ella.

La portada del llibre és una foto de la filla gran de l’autora amb la seva padrina al passeig marítim de Torredembarra.

Foto: La Maria Alegret amb el seu llibre. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This