El ple municipal aprova augmentar la superfície dels centres comercials en diferents punts de Torredembarra

REDACCIÓ – Torredembarra, 20/1/2022

El ple municipal d’aquest dijous, 20 de gener, ha aprovat provisionalment la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana de Torredembarra pel que fa als usos comercials, que afecta a diferents punts del municipi i que permetrà augmentar la superfície de centres comercials. La modificació ha tirat endavant amb el vot a favor d’ERC i el PSC, l’abstenció de Ciutadans i el vot en contra del regidor no adscrit. Ara falta l’aprovació definitiva de la Generalitat perquè entri en vigor la modificació.

A Torredembarra, les superfícies comercials de grans cadenes d’alimentació s’han anat concentrant en una zona molt concreta, a tocar de Clarà i l’antiga N-340, l’anomenada Malla 13, que va quedar fora del pla general de principis de segle. Això fa que sigui l’única zona del terme municipal on a hores d’ara es poden instal·lar establiments de més de 400 metres quadrats i menys de 2.500.

Fa gairebé un any, l’Ajuntament va voler modificar aquesta ordenació per permetre que establiments d’aquestes característiques poguessin anar a altres parts del municipi, més enllà de la Malla 13.  El ple va aprovar la mesura al febrer de 2021, però el Departament d’Empresa i Treball ha fet una sèrie d’esmenes. Així, la modificació ha passat de nou per ple aquest mes de gener per fer de nou una aprovació provisional.

D’aquesta manera, es vol evitar que vagi a més la concentració de superfícies comercials en un punt concret de la trama urbana de Torredembarra que, quan es va planificar, havia d’esdevenir sobretot una zona residencial. “Així, si alguna empresa volgués, podria instal·lar un supermercat de característiques similars a altres zones”, explicava al Torredembarra Actualitat el regidor d’Urbanisme i de Comerç, Indústria i Activitats, Josep Maria Guasch, que també assenyala que algunes grans companyies s’han dirigit a l’Ajuntament per preguntar davant un possible interès per instal·lar-se al municipi: “Aquestes marques han vingut a fer consultes, nosaltres només els informem de la situació urbanística i després ells ja s’espavilaran, però sobre la taula ara no tenim res més”.

El regidor matisa que si una cadena de supermercats vol obrir un centre a la Torre, a banda també haurà de complir un seguit de requisits que recull la normativa municipal. Per exemple, “han de tenir uns accessos mínims, zones de càrrega i descàrrega, una amplada mínima dels carrers adjacents, etc.”, comenta Guasch. Amb la modificació s’amplia la superfície dels comerços al centre de la vila, de 200 a 400 metres

Hemeroteca

Tweets recents

Share This