Daniel Rovira, jutge del Concurs de Cultivadors de Calçots de Valls aquest diumenge

REDACCIÓ – Torredembarra, 19/1/2022

Els Germans Rovira no podran revalidar aquest diumenge, 23 de gener, el títol del Concurs de Cultivadors de Calçots de Valls, que van guanyar en la darrera edició, fa dos anys. I la raó és que un canvi en les bases del concurs impedeix participar al guanyador de l’edició anterior. Però Daniel Rovira estarà present en el certamen, aquest cop, em la 24a edició, amb un paper diferent: el de jutge.

A costat d’altres membres del jurat, com el president de la IGP Calçot, Dalmasi Clofent, o el president de la Cambra de Reus, Josep Maria Rovira, el gran dels germans Rovira, entre altres, tindrà la tasca de valorar els manats de calçots que presentin els concursants, alguns dels quals van ser rivals seus en les darreres edicions. El que té clar Rovira és que el 2023 tornarà a buscar un nou triomf en el concurs.

“Aquest any el premi no podrà venir a Torredembarra, però també és una cosa que va bé per al fair-play i el bon ambient perquè és una manera de renovar les cares dels guanyadors. I em treu una mica de pressió”, comenta Daniel Rovira.

Aquests dos germans pagesos torrencs han guanyat -comptant les que es va presentar Jordi Rovira en solitari i les que ho ha fet amb el seu germà Daniel- sis de les darreres vuit edicions del Concurs de Cultivadors de Calçots de Valls, que es porta a terme dins la Gran Festa de la Calçotada. Pel que fa a la categoria de millor mota de calçot, és els segon cop que els pagesos torrencs ho aconsegueixen.

Foto: Daniel Rovira, a dalt a la dreta, en una de les edicions del Concurs de Cultivadors que va guanyar. / PERE TODA / AJ. VALLS

Hemeroteca

Tweets recents

Share This