Las construcció del nou CAP de Torredembarra amenaça el futur del Bike Park Costa Daurada

REDACCIÓ – Torredembarra, 22/12/2021

El Departament de Salut de la Generalitat té sobre la taula des de fa unes setmanes la proposta d’ubicació del nou Centre d’Assistència Primària (CAP) de Torredembarra, que ha de substituir l’actual, que s’ha quedat petit i que en poques setmanes veurà com comencen a entrar en servei dos espais provisionals ubicats en edificis prefabricats. L’Ajuntament de Torredembarra aposta per ubicar el nou CAP en uns terrenys municipals al costat de cementiri, tipificats com a zona d’equipaments i, on des de l’any 2009, hi ha el Bike Park Costa Daurada, un equipament esportiu que des de llavors no ha parat de créixer.

Descartada la possibilitat d’ampliar el CAP actual -perquè els terrenys del voltant són privats-, la primera opció del consistori torrenc era ubicar el nou centre sanitari al costat de la Zona Esportiva, on ara hi ha l’espai de socialització de gossos, però com està classificat com a zona destinada a equipaments esportius, es podrien allargar massa els tràmits legals.

A l’altra banda de la carretera de la Riera hi ha aquests terrenys municipals que fa unes setmanes van visitar responsables del CatSalut. El principal inconvenient d’aquest espai és que està allunyat de la trama urbana i caldrien treballs d’urbanització i millorar-ne la connectivitat, tenint en compte que un gran nombre d’usuaris d’un CAP són persones grans o amb problemes de mobilitat. Ara, la pilota està a la teulada del Departament de Salut de la Generalitat, que en les properes setmanes es pronunciarà sobre la idoneïtat de la proposta de l’Ajuntament de Torredembarra.

Efecte col·lateral al Bike Park Costa Daurada

Però si la proposta del govern Rovira tira finalment endavant hi ha un equipament esportiu que en sortirà afectat i és el Bike Park Costa Daurada, que ocupa aquest espai des de l’any 2009, quan l’Ajuntament el va cedir al BikeTrial Costa Daurada Torredembarra. Des de llavors les instal·lacions s’han anat ampliant i són unes de les referència a nivell català i estatal, acollint molts campionats, a més de ser un espai d’entrenament per als pilots de l’entitat.

El president del Bike Trial Costa Daurada Torredembarra, Àngel Batlle, mostra la seva preocupació per les intencions de l’Ajuntament i afirma que “no ens poden tancar la barraca així com així.” “En aquest bike park hi hem invertit molts diners i la mà d’obra l’hem posat de franc. A més, som una entitat esportiva que ha crescut molt els últims anys i actualment ja freguem els 250 socis. Som dels clubs més importants de Torredembarra”, assenyala Batlle.

Fa uns dies, Batlle va mantenir una trobada amb el regidor d’Esport, Raúl García. “Ens va intentar tranquil·litzar explicant que ara per ara només s’ha ofert aquest espai a la Generalitat”, comenta Batlle. García, per la seva banda, reconeix que si finalment es construeix allí el CAP s’haurà de buscar una solució pel bike park i una seria la reubicació precisament als terrenys de l’altra banda, on ara hi ha l’espai per a la socialització de gossos. García recorda que en el millor dels casos encara queden quatre o cinc anys per un hipotètic trasllat i hi ha temps per estudiar el cas.

Foto: Una imatge del Bike Park Costa Daurada. / BIKE TRIAL COSTA DAURADA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This