La Policia Local de Torredembarra incorpora un ‘drogotest’ i ja ha detectat els primers tres positius

REDACCIÓ – Torredembarra, 21/12/2021

La Policia Local de Torredembarra intensifica els controls de trànsit inclosos en el Pla de Seguretat de Nadal, en especial la detecció de la conducció sota els efectes de l’alcohol i les substàncies estupefaents. Per aquest motiu, els agents han realitzat controls en punts estratègics de la població per tal de conscienciar els vilatans de la importància d’una conducció segura.

El cos policial torrenc ha incorporat el drogotest d’última tecnologia adquirit recentment, que facilita la tasca del control ja que es redueix el temps de realització de la prova. Amb aquest test ràpid,  l’aparell drogotest detecta de manera immediata el tipus de substància estupefaent que es troba en l’organisme i que posteriorment haurà de ser validat pel laboratori corresponent.

Es tracta d’un aparell d’alta precisió, homologat, que requereix d’una formació específica tant pel que fa al funcionament com a la posterior tramitació, de cara a complimentar el tràmit administratiu que podrà donar lloc a la sanció. Amb els tres positius en droga, s’ha detectat cànnabis, AMP (amfetamina) i THC. Els conductors tenen una edat que oscil·la entre els 17 i els 26 anys.

Durant la setmana del 13 al 19 de desembre, s’han realitzat un total de 9 controls amb el següent resultat:

  • 58 vehicles controlats.
  • 45 proves d’alcoholèmia. 1 alcoholèmia administrativa.
  • 10 proves de drogues. 3 positives (conducció sota la influència de drogues).
  • 3 delictes contra la seguretat del trànsit per no disposar de permís de conduir (instrucció de diligències penals).
  • 2 denúncies per cinturó de seguretat.
  • 2 per manca d’assegurança.
  • 3 per ITV.
  • 2 denúncies per consum de substàncies estupefaents en via pública.

I els controls continuen

Els controls continuaran de manera intensa les properes setmanes durant tot el Pla de Seguretat de Nadal que està previst fins al dia 7 de gener de 2022.

D’altra banda, cal recordar que el Pla contempla accions per prevenir la comissió de delictes amb patrullatges mixtos, el control de les mesures de seguretat per la Covid-19, la vigilància dels controls d’alcoholèmia per garantir la seguretat viària, etc.

De fet, durant la setmana passada, ja es van fer inspeccions en vuit establiments del municipi, acompanyats d’una sotsinspectora de Treball i una inspectora de l’Agència Catalana de Consum.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This