Cristina López, responsable de vestuari de La Cubana, dissenyarà els vestits del Ball de Malcasats de Torredembarra

REDACCIÓ – Torredembarra, 20/12/2021

El Ball de Malcasats de Torredembarra ha fet un pas de gegant per a la consecució dels vestits i els complements dels seus onze personatges. Aquest diumenge, 19 de desembre, l’entitat tancava la campanya de micro-mecenatge a través de la plataforma Verkami per aconseguir el finançament d’una part d’aquesta despesa. Ho han fet recollint 3.255 euros, una xifra molt superior als 2.000 que es plantejaven assolir inicialment.

“Volem agrair de tot cor totes les aportacions que ens han fet cadascun dels mecenes”, ha explicat el president del Ball de Malcasats, Gerard Recasens, que ha explicat que des de l’entitat estan “entusiasmats amb la resposta que els torrencs han tingut davant de la nostra campanya.” Recasens ha volgut aplaudir especialment “les aportacions de dues altres entitats de la Festa Major, com són el Ball de Gitanes i el Ball de Gegants”.

Els diners del Verkami se sumaran a altres vies de finançament complementàries que els permetran disposar dels onze vestits i els complements necessaris per a les seves representacions.

Una dissenyadora de primera divisió

El pas següent és, ara, el disseny i la confecció dels vestits. Aprofitant la fi de la campanya de Verkami, l’entitat ha fet públic que Cristina López, cap de vestuari de la companyia teatral La Cubana, serà l’encarregada de dissenyar i fer els vestits del Ball de Malcasats de Torredembarra.

Sitgetana de tota la vida, López és barretaire i dissenyadora de moda, a més de figurinista i vestuarista de teatre, i membre de La Cubana des dels seus inicis. A La Cubana, López hi ha fet d’actriu i des de 1992 n’és la responsable de vestuari. Ha dissenyat, doncs, els vestits que s’han pogut veure a obres mítiques de la companyia de Sitges, com ara ‘Cegada de Amor’, ‘Una nit d’òpera’, Cómeme el coco, negro’ o ‘Campanades de boda’.

A més a més, Cristina López ha tingut un paper molt important durant diversos anys amb el Carnaval de Sitges, pensant i elaborant els vestits del Rei Carnestoltes. Vinculada, doncs, al teatre de carrer, serà l’encarregada de dissenyar i confeccionar els onze vestits del Ball de Malcasats de Torredembarra.

El president dels Malcasats, Gerard Recasens, ha manifestat que “és un honor que una persona del prestigi de la Cristina López dins de la moda teatral al nostre país accepti dissenyar i confeccionar els vestits del Ball de Malcasats de Torredembarra”. Passades les festes de Nadal, començarà el procés de disseny i elaboració dels vestits, que l’entitat estrenarà la Festa Major de Santa Rosalia de 2022.

Foto: Representació del Ball de Malcasats en la passada Festa Major de Santa Rosalia. / BALL DE MALCASATS

Hemeroteca

Tweets recents

Share This