Torredembarra posa en marxa el ‘Pla de Seguretat de Nadal’ basat en la proximitat

REDACCIÓ – Torredembarra, 17/12/2021

Amb l’arribada del Nadal l’afluència de públic en les àrees comercials i de serveis de la població s’incrementa de forma molt significativa. Per a contribuir a una major seguretat d’aquestes zones, l’Ajuntament de Torredembarra ha engegat el “Pla de Seguretat – Dispositiu policial – Nadal 201” que es desenvolupa de forma prioritària en la zona del centre – eix comercial i el polígon industrial Roques Planes.

Per part de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra s’efectua un reforç d’agents amb els patrullatges mixtos entre cossos per tal d’augmentar els nivells de prevenció i compromís de servei mitjançant l’estratègia d’un model de treball basat en la proximitat. D’aquesta manera, s’han dividit les zones comercials de la població en quatre sectors que seran coberts diàriament per 5 agents de seguretat ciutadana i proximitat, 2 agents de trànsit i 1 caporals.

Aquest pla, vigent des del dia 10 de desembre i fins al 7 de gener, té com a objectius principals prevenir la comissió d’actes delictius, vetllar per compliment de les mesures Covid-19, vigilància de la venda ambulant il·legal, garantir els drets de consumidors i usuaris, garantir la seguretat vial, etc.

Dins del pla es contemplen les següents campanyes; de control de mesures de seguretat Covid-19, control d’alcoholèmia, de seguretat i proximitat amb patrullatges mixtos i campanya de seguretat al consumidors amb inspecció d’establiments multipreu.

De fet, aquesta setmana s’han dut a terme aquestes inspeccions en un total de vuit establiments en diferents punts del municipi, aquesta vegada acompanyats i amb la col·laboració d’una sotsinspectora de Treball i una inspectora de l’Agència Catalana de Consum.

S’ha constatat que cada any són menys els objectes amb deficiències. Tot i així, s’ha ordenat la immobilització i reetiquetatge de més de 300 productes. Els agents han detectat una reducció de les infraccions, aquesta millora és deguda al coneixement adquirit per part dels mateixos comerciants, els quals han anat verificant que les joguines que tenen a la venda s’ajusten a la normativa.

D’altra banda, únicament un 5% dels productes han estat destruïts voluntàriament pels comerciants, per no ser aptes per a la venda.

També s’han obert diversos expedients per infraccions a la normativa de Treball i s’han retirat de la venda 76 mascaretes per no tenir les garanties sanitàries suficients i ser perillosa la seva utilització. Les diferents deficiències detectades per part dels agents, en l’àmbit administratiu local, seran posades en coneixement dels diferents departaments municipals per donar inici els tràmits administratius pertinents.

Foto: Un agent de la Policia Local de Torredembarra fent una inspecció en un establiment. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This