El Ball de Gitanes protagonitza un calendari de cine per recollir diners per gravar un videoclip

REDACCIÓ – Torredembarra, 10/12/2021

El Ball de Gitanes de Torredembarra ha presentat aquest divendres, 10 de desembre, un calendari especial del 2022 que han editat per recaptar fons per a la realització d’un videoclip de la rumba de les Gitanes i que posen a la venda aquestes festes de Nadal. És un calendari inspirat en cartells de pel·lícules i on les protagonistes són membres de l’entitat que es posen a la pell dels actors i actrius. Són films clàssics com Mary Poppins, Esmorzar a Tiffany’s o El Padrino i altres més actuals com Pulp Fiction, Amelie o El diari de Bridget Jones.

La presidenta de les Gitanes, Ana Merino, ha explicat que quan l’entitat va celebrar el desè aniversari es va encarregar als torrencs Gerard Torres i Anna Guasch que composessin una cançó que les representés i d’aquí va néixer una rumba amb la qual fan una coreografia en acabar el seu ball parlat. La propera primavera volen gravar un videoclip amb aquesta rumba i per finançar el projecte van decidir fer el calendari. “Volem que la gravació del videoclip sigui una festassa i farem una crida als torrencs i torrenques a participar-hi”, anuncia Merino

El procés creatiu del calendari ha anat a càrrec de la fotògrafa i membre de les Gitanes, Imma Font, esdevenint un projecte artístic. Ella va tenir la idea de basar-se en cartells de pel·lícules famoses fent protagonistes per al calendari a gitanes i gitanos del Ball. Font explica que setze fotografies estan fetes a l’estudi i sis a l’exterior i ha intenta emular les tècniques dels cartells originals, com dobles o fins i tot triples fotos, i captar les instantànies en les mateixes hores dia. “Ens ho hem passat molt bé fent les fotos però ja estat una feinada”, reconeix la “retratista”, tal com es defineix a ella mateixa.

Per la seva banda, la regidora de Cultura, Núria Batet, ha ressaltat el gran capital humà que aglutinen les entitats del Seguici i ha mostrat la seva satisfacció per aquesta iniciativa cultural del Ball de Gitanes que ajudarà també a fer créixer el patrimoni artístic musical de la Torre.

El preu és de 10 euros i part de la recaptació també anirà destinada a la Fundació Onada de Torredembarra. Els punts de venda del calendari són:

Quart tercera del carrer Antoni Roig, Electrodomèstics Pijuan del carrer Muralla, Joieria Gibert, de la plaça de la Vila, Estètica Tere Guirado del carrer Rodes i la Biblioteca Mestra Maria Antònia.

Foto: Membres del Ball de Gitanes amb algunes imatges que es poden veure al calendari. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This