Torredembarra ja prepara el plec de clàusules pel nou contracte de la brossa per al 2023

JORDI SALVAT – Torredembarra, 3/12/2021

Aquest darrer cap de setmana hi ha hagut problemes molt visibles en la recollida de la brossa en algunes illes de contenidors de Torredembarra. Els residus s’acumulaven al voltant dels contenidors i, fins ben entrada la setmana, no s’han solucionat. “Hem patit desorganització i estem analitzant perquè s’han deixat de de fer alguns serveis i la poca rapidesa a solucionar-ho. Aquestes situacions de desbordaments de contenidors no s’havien produït en temporada baixa” assenyala el regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, que assegura que no tornarà a passar.

Per aconseguir millorar la recollida de la brossa, que tantes queixes està generant entre la ciutadania des de fa un any i mig a partir de l’acabament del confinament, la regidoria de Sostenibilitat ja està treballant en la redacció del plec de clàusules del nou contracte de recollida de la brossa de Torredembarra, que hauria d’entrar en vigor el març de 2023, tal com ha explicat a Torredembarra Actualitat el seu titular. Per complir aquests terminis, Torras apunta que volen tenir el nou plec enllestit després del proper estiu i tenir temps per a un procés que sempre es complica per les al·legacions que acostumen a presentar les empreses que no guanyen.

En aquesta primera fase, Torras apunta que estan fent que l’empresa Nordvert treballi estrictament amb les condicions actuals per veure per on falla el contracte. Un dels problemes que es produeixen sovint és l’acumulació de deixalles al voltant dels contenidors, que l’empresa no recull i provoca un efecte crida entre la ciutadania de dipositar més residus al voltant dels contenidors. “De res serveix que l’empresa els buidi”, afirma l’edil.

Barri a barri

Per elaborar un plec de clàusules que no repeteixi els errors actuals, també estan analitzant cada barri de Torredembarra i espais singulars, com és el cas del Polígon Industrial Roques Planes per detectar les “necessitats diferents” que tenen. Assenyala que possiblement es retiraran els contenidors, que són usats per persones de fora el polígon, i que s’optarà per un altre tipus de recollida.

Sobre la llargada del nou contracte, Torras aposta per repetir quatre anys, com l’actual. “Els contractes llargs no són recomanables en un moment de canvi d’hàbits com l’actual. I menys temps  tampoc”, explica el regidor.

Foto: Una imatge dels contenidors de l’Avinguda President Companys a inicis de setmana. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This