‘Amb olor de romaní pels camins de Torredembarra’, el conte infantil de la Rosalia Ciuró

REDACCIÓ – Torredembarra, 30/11/2021

La Regidoria de Turisme ha presentat el conte il·lustrat “Amb olor de romaní pels camins de Torredembarra”, de Rosalia Ciuró, un nou producte destinat a un públic més familiar i infantil, que permeti a les famílies i infants descobrir i redescobrir la història, cultura i tradicions del municipi.

La regidora de Turisme, Marina Riudeubas, ha explicat que se n’han editat un total de 1.200 unitats entre versió en català i versió en castellà i que, segons la resposta del públic, es podrien fer versions en altres idiomes. També ha agraït la predisposició mostrada des del principi i la professionalitat de l’autora i ha assenyalat que “ha resultat un conte màgic, que destaca per unes il·lustracions molt riques en colors i en tècniques i una història d’amistat i de descoberta de Torredembarra molt fantàstica”.

Per donar a conèixer el conte, s’han programat dues sessions de contacontes amb la mateixa autora, Rosalia Ciuró: el dissabte 4 de desembre, a les 18 hores, a Cal Maiam, i el 18 de desembre, a les 18 hores, al Pati del Castell. L’activitat és gratuïta. El conte estarà a la venda a un preu popular de 6 euros.

L’autora del text i de les il·lustracions és la torrenca Rosalia Ciuró, artista i bibliotecària polifacètica. Ha guanyat diversos reconeixements com el premi de narrativa “Isabel de Villena” i el de contes il·lustrats “Llegir per créixer”. Ha participat i treballat en diverses sessions de titelles, contacontes i treballs artístics doncs és una fantàstica narradora i dinamitzadora de la lectura.

Rosalia Ciuró ha comentat que el públic infantil és difícil i exigent i que ha estat tot un repte inventar els personatges i la història en què els llocs emblemàtics de Torredembarra i les plantes autòctones tenen un especial protagonisme. De fet, la publicació també inclou una proposta de manualitats i un apèndix amb informació sobre els llocs destacats de la vila. També ha assenyalat que és un llibre per llegir en família.

De cara al proper 2022, la Regidoria de Turisme té previst preparar altres activitats i accions estretament relacionades amb el conte per fer-ne més difusió durant la temporada més turística i també fora de temporada.

Foto: Rosalia Ciuró, autora del conte, i la regidora de Turisme, Marina Riudeubas amb ei conte. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

 

Hemeroteca

Tweets recents

Share This