Tallers i el 3r Mercat d’intercanvi i de segona mà per celebrar la Setmana Europea de la Prevenció de Residus a la Torre

REDACCIÓ – Torredembarra, 13/11/2021

Torredembarra participa un any més a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que tindrà lloc del 20 al 28 de novembre i que promou dur a terme accions de sensibilització per a la prevenció dels residus i la gestió sostenible dels recursos. Les activitats que tindran lloc al municipi són dos tallers i el 3r Mercat d’intercanvi i de segona mà. Aquestes accions estan contemplades dins del Programa d’Educació Ambiental que realitza la Regidoria de Sostenibilitat, amb la participació de l’Associació Mediambiental la Sínia, GEPEC-Ecologistes de Catalunya i GETE-Ecologistes en acció.

La programació és la següent:

Dilluns 22, a les 17 h, a Cal Bofill:

Taller “Fem el nostre porta entrepans”.

A partir d’una roba de cotó que no s’utilitza i cera d’abella, es fabrica un porta entrepans o embolcall reutilitzable que evitarà l’ús innecessari de paper d’alumini o plàstics d’un sol ús.

Dimecres 24, a les 17 h, a Cal Bofill:

Taller: “Reduïm la toxicitat de casa nostra”.

Es farà un cop d’ull als productes que s’utilitzen per fer la neteja de la casa i s’elaboraran alternatives més sanes per a les persones i més sostenibles per al medi ambient, com per exemple: diferents usos del vinagre blanc, hidrogel casolà (seguint recomanacions OMS) i sabó de mans a partir de glicerina vegetal, productes ecològics i naturals.

Dissabte 27, de 9.30 a 14 h, a la plaça de Mn. Joaquim Boronat

3r Mercat d’intercanvi i de segona mà

És un espai que té l’objectiu de donar una nova vida als objectes, així com promoure el consum responsable. S’hi poden intercanviar, regalar, comprar o vendre objectes de segona mà com llibres, mobles, roba, complements, aparells elèctrics, productes col·leccionables o jocs, entre d’altres. Es poden portar aquells objectes que ja no es facin servir i que a algú altre li poden ser d’utilitat.

Durant tot el dia es realitzaran tallers per a tota la família: joguines amb materials reciclats, fem el nostre porta entrepans, sabó natural, etc., i es podrà visitar l’exposició: “Consum sostenible a Torredembarra”.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This