Un total de 154 treballs opten al XXXIV Premi de Periodisme Mañé i Flaquer

REDACCIÓ – Torredembarra, 10/11/2021

Un total de 154 treballs opten a proclamar-se guanyadors d’alguna de les quatre categories de la XXXIV edició del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer, que es lliurarà el 26 de novembre al Pati del Castell de Torredembarra. L’Ajuntament de Torredembarra, la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Repsol, com a patrocinador, i el Port de Tarragona, com a col·laborador, organitzen aquest premi, referent del Camp de Tarragona i un dels guardons de Periodisme més importants del país, tant per la participació com per la dotació econòmica, que ascendeix a 20.000 euros.

Els 154 treballs d’aquesta edició representen un 17% menys respecte a l’any passat, quan es va assolir la xifra rècord de 185 obres candidates. Aquest descens s’explica per les modificacions introduïdes a les bases, que limiten a tres els treballs que cada autor pot presentar sumant les categories de Periodisme Camp de Tarragona, Periodisme Turístic i Comunicació Local. Fins ara, cada autor podia presentar fins a tres treballs en cadascuna de les categories esmentades. Pel que fa a la categoria de Fotoperiodisme, el límit és de quatre fotografies per autor, independentment de la seva participació a la resta de categories. Atenent a aquestes modificacions, els organitzadors valoren molt positivament la participació i recorden que l’any passat va ser excepcional, amb un creixement del 128% respecte a l’anterior edició.

Treballs per categories

S’han presentat 33 treballs a la categoria Periodisme Camp de Tarragona, dotada amb 8.000 euros i la temàtica de la qual ha de circumscriure’s al Camp de Tarragona en qualsevol dels seus àmbits, admetent candidats provinents de qualsevol indret del món.

Pel que fa a la categoria més consolidada del premi, la de Periodisme Turístic, que compta amb una dotació de 6.000 euros en metàl·lic i el compromís de l’Ajuntament de Torredembarra d’encarregar al guanyador/a un treball periodístic remunerat sobre la vila per ser publicat en un mitjà de comunicació d’àmbit català, s’ha assolit la xifra de 53 propostes de diferents llocs del món.

D’altra banda, 28 treballs seran objecte de deliberació a la categoria de Comunicació Local. La dotació econòmica d’aquest premi és de 3.000 euros i només hi opten periodistes que treballen al Camp de Tarragona.

Finalment, la categoria Fotoperiodisme Camp de Tarragona, dotada amb 3.000 euros i que premiarà una imatge vinculada informativament a les comarques del Camp de Tarragona, compta amb un total de 40 fotografies.

Com a novetat, enguany entra a formar part del jurat la prestigiosa fotoperiodista Pilar Aymerich, Premio Nacional de Fotografía 2021, Creu de Sant Jordi 2005 i Premi Comunicació no Sexista 2013, amb l’objectiu de reforçar l’aposta dels organitzadors per la categoria de Fotoperiodisme

La gala de lliurament del premi, que compta amb el suport de la Diputació de Tarragona, tindrà lloc divendres, 26 de novembre, a les 20.30 hores, al Pati del Castell de Torredembarra. Tota la informació es troba disponible al web www.premimanyeiflaquer.cat.

Foto: Un moment de la presentació de la XXXIV edició del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This