Torredembarra impulsa un projecte per mitigar l’efecte illa de calor en tres espais públics

REDACCIÓ – Torredembarra, 8/11/2021

La Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra rebrà una subvenció del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya per tirar endavant un nou projecte per mitigar l’efecte illa de calor del municipi. A grans trets, s’actuarà sobre places “dures” dotades d’infraestructures que afavoreixen la socialització però amb poc ús per la manca de vegetació existent.

D’aquesta manera, el projecte preveu la plantació de vegetació autòctona en els següents espais: parc infantil del carrer d’Anselm Clavé (2.055 m2), parc del carrer de l’Hort del Nap (957 m2) i espai de socialització d’animals de companyia del carrer de Pompeu Fabra (549 m2). També es contempla l’elaboració de cartells informatius sobre els beneficis de la vegetació urbana autòctona i es treballarà l’aprovació d’una ordenança municipal d’arbrats.

El regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, ha explicat que amb aquest tipus de projecte, es continua actuant en iniciatives que beneficiïn els sectors més vulnerables de la població des del punt de vista climàtic (infants i persones grans) i que són les principals usuàries dels parcs.

El pressupost d’aquest projecte és de 33.487,96 euros que es finançarà amb recursos propis i amb la subvenció que ha atorgat la Generalitat per un valor de 13.395,18 euros. Es troba emmarcat de les actuacions que l’Ajuntament de Torredembarra té previst realitzar dins del PAESC (Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia) com acció d’adaptació al canvi climàtic i dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) locals, concretament en la d’impulsar la naturalització dels espais públics del municipi i la promoció de la gestió sostenible del verd urbà.

Cal recordar que aquest és el segon projecte que l’Ajuntament de Torredembarra du a terme, a través de la Regidoria de Sostenibilitat, en l’àmbit d’accions d’adaptació al canvi climàtic. La primera, també subvencionada per la Generalitat, ha estat la plantació de vegetació autòctona en els centres docents públics de Torredembarra per mitigar l’efecte illa de calor.

Foto: Imatge del parc del carrer de Pompeu Fabra: / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This